İdari İşlem Başlatıldı: 18 Bin Lira İade Edildi

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN HAREKET GEÇİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, bir firma tarafından yarım saatlik tuvalet tesisatı işine karşılık olarak istenen 18 bin lira için idari işlem başlatıldığını duyurdu. Ayrıca, ilgili aileden tahsil edilen fazla ücret de geri iade edildi. Kaplan, “Esenler’de bir vatandaşımızdan tesisat hizmeti karşılığında fahiş bir bedel talep edildiğine ilişkin başvuru üzerine İl Ticaret Müdürlüğümüzce derhâl harekete geçilmiş; yerel kurumlarla sağlanan koordinasyon kapsamında, Esenler Belediyesi’nin de hassasiyeti ile, yapılan müdahale neticesinde vatandaşımızın mağduriyeti giderilmiş, fazla tahsil edilen tutarın iadesi sağlanmıştır.” açıklamasında bulundu.

FAHİŞ FİYAT UYGULAMASI İÇİN İDARİ İŞLEM

Kaplan, “Fahiş fiyat uygulamasına yönelen firma hakkında ise gerekli idari işlem başlatılmıştır. Vatandaşımızın alın terini, emeğini ve hakkını korumak; fırsatçılığa, keyfîliğe ve haksızlığa asla geçit vermemek konusundaki kararlılığımız tam ve kesindir.” diye ekledi.

TÜKETİCİ ŞOKE OLDU

İstanbul Esenler’de yaşayan bir vatandaş, tuvaletinin tıkanması üzerine internetten bulduğu tesisatçı firmaya yarım saatlik bir iş için 18 bin lira ödemek zorunda kalınca büyük bir şok yaşadı. Yıldız, “Yarım saatlik işin sonunda ‘ücreti alabilir miyiz?’ dediler. Ne kadar olduğunu sorduğumda 18 bin lira dediler. Hayatımın şokunu yaşadım.” şeklinde konuştu. Engelli çocuğu olan ve geçim kaynakları olarak engelli maaşı ile evde bakım desteğine dayandığını belirten Yıldız, “O para benim kira paramdı. Zor geçiniyoruz, çok çaresiz kaldım.” ifadelerini kullandı. Yıldız, bu durumu aşabilmek için arkadaşlarından borç almış durumda.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Yıldız, aynı hizmet için başka firmaların talep ettiği fiyatların en fazla 5 bin lira olduğunu öğrenince dolandırıldığını fark etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Meteoroloji’den Yağış ve 38 Derece Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre bugün öğleden sonra Trakya, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Karadeniz iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel yağış görülecek.

Prada, NASA İçin Yeni Kıyafet Tanıttı

Prada ve Axiom Space işbirliğiyle geliştirilen sıvı soğutma ve havalandırma giysisi astronotların uzay kıyafetlerinin altında kullanılmak üzere New York'ta tanıtıldı. Vücuda tam oturan giyside sıcaklığı düzenleyen havalandırma tüpleri bulunuyor.

Fenerbahçe’ye Aziz Yıldırım Dönemi: Milli Takım ve İtalyan Hocalar

Fenerbahçe'de aylardır beklenen seçimli genel kurul gerçekleştirildi ve 8 yıl sonra yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım zafer vurgusu yaptı. Yıldırım, kazananın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Filipinler’de Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Filipinler'de 7.8 büyüklüğünde deprem oldu. Burias Adası'nı sallayan sarsıntının ardından tsunami uyarısı yayımlandı.

Nükleer Savaş Başlıkları Depolardan Çıkarılıyor

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü dünyadaki nükleer güçlerin toplam 12 bin 187 savaş başlığına sahip olduğunu duyurdu. Bunlardan yaklaşık 9 bin 745'i gerektiğinde kullanılabilecek stoklarda tutuluyor.