İletişim Başkanlığı Dezenformasyon İddialarını Yalanladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada hızla yayılan bir iddiayı resmi olarak yalanladı. Bazı hesaplar tarafından yayımlanan, İngilizce ve Türkçe olarak dolaşıma sokulan haberde, “Türkiye resmi kaynakları, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İran’a saldırması halinde BAE’deki her yerin Türkiye için meşru hedef olacağını” ifade etmişti. DMM’nin açıklamasında, bu iddianın tamamen asılsız olduğu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir dezenformasyon olduğu vurgulandı.

BAE’NİN TÜRKİYE İÇİN MEŞRU HEDEF OLACAĞI İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, ‘Türkiye’nin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin İran’a saldırması durumunda BAE’deki her yerin Türkiye için meşru hedef olacağı’ söylemleri doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi kurumları, bu yönde bir açıklama veya değerlendirme yapmamıştır. Türkiye, bölgesel gerilimlerin artırılmasına değil; diplomasi, diyalog ve uluslararası hukuk temelinde barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik bir tutum sergiliyor. Kamuoyunun yalnızca resmi kurumların açıklamalarını dikkate alması büyük önem taşıyor.”

DAHA ÖNCE DE BENZER İDDİALAR YALANLANMIŞTI

İran’a yönelik ABD ve İsrail saldırıları sonrasında Körfez ülkeleri karşılık verme haklarını Birleşmiş Milletler’e bildirmiş, İran ise misilleme tehditlerinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamalarda saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak diplomasi çağrısında bulunuyor. İletişim Başkanlığı, daha önce “Türkiye’nin İran saldırılarına destek verdiği” veya benzeri iddiaların da dezenformasyon olduğunu belirtmişti.

RESMİ KAYNAKLAR DIŞINDAKİ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN

Yetkililer, vatandaşları resmi kaynaklar dışındaki iddialara itibar etmemeye teşvik ediyor. Ayrıca, bölgesel gerilimlerin arttığı bu dönemde yanlış bilgilerin hızla yayılabileceğine dikkat çekiliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Dursun Özbek Hacıosmanoğlu Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu ile son görüşmelerini paylaşıp, önemli bir çağrıda bulundu.

Marmara Cezaevi’nde Yargılama Görüntüleri Sızdırıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Marmara Cezaevi'nde duruşma salonu görüntülerinin sosyal medyada paylaşımıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yüksek Miktarlı Para Hareketlerine Şeffaflık Getiriliyor

Yeni bir düzenleme ile IBAN ile yapılan yüksek tutarlı para transferleri daha sıkı denetim altına alınacak. Uygulama 15 Mart'tan itibaren başlayacak.

İran Devrim Muhafızları Komutanı İsmail Kaani Açıklama Yaptı

İran'ın Bağdat Büyükelçisi, İsmail Kaani'nin savaşı doğrudan yönettiğini belirterek, onun durumuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci BioNTech’ten Ayrılıyor

BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, mevcut görevlerini bırakıp yeni bir teknoloji firması kurma kararı aldı.