Instagram Başkanı Adam Mosseri Gerçekten Şüphe Etmeye Davet Ediyor

Adam Mosseri, INSTAGRAM’DA YENİ DÖNEMİ DEĞERLENDİRDİ

Instagram’ın Başkanı Adam Mosseri, “sonsuz sentetik içerik çağı” olarak adlandırdığı yeni dönemi kapsayan bir sunum gerçekleştirdi. Mosseri, teknolojinin gerçek ve yapay görüntüler arasındaki ayrımı kalıcı şekilde belirsiz hale getirdiğini vurgularken, sosyal medyanın bu evreyi geride bıraktığını savundu.

GÜVEN KAVRAMI YERİNİ ŞÜPHEYE BIRAKIYOR

Mosseri, kullanıcıların yaşamlarının önemli bir kısmında fotoğrafların yaşanmış anların doğru yansımaları olduğunu düşündüklerini, ancak bu durumun artık değişim göstermesi gerektiğini ifade etti. Yönetici, internet kullanıcılarının, gördükleri her şeyin varsayılan olarak gerçek olduğu düşüncesinin yerine, içeriklere daha şüpheci yaklaşmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, platformun bu yeni duruma yanıt vermesi adına yapay zeka tarafından üretilen içerikleri etiketlemek ve orijinal içerikleri doğrulamak zorunda olduğuna dikkat çekti.

GÜVENİLİRLİK SİNYALLERİ ÖNEM KAZANIYOR

Mosseri, kimin paylaşımda bulunduğuna dair güvenilirlik sinyalleri sunarak orijinallik sıralamasını geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Yönetici, sentetik ve doğrulanmış görsel medyayı ayırma sorumluluğunun giderek daha fazla Meta’nın sistemlerine yükleneceğine dikkat çekti. Öte yandan Mosseri, hiperrealist efektler arayan kamera üreticilerinin, bu büyük görsel dönüşümü kaçırma riski taşıdığını da sözlerine ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’de Tedesco İle Gelecek Görüşüldü

Fenerbahçe'nin başkanı Sadettin Saran, Domenico Tedesco ve Devin Özek'le yollarına devam edeceklerini duyurdu.

Mardin’de Uyuşturucu Operasyonunda Dört Şüpheli Yakalandı

Mardin'in Artuklu ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda dört kişi gözaltına alındı. Operasyon, yerel güvenlik güçleri tarafından başarıyla tamamlandı.

Tatvan’da Feci Kaza: 6 Aylık Bebek Kurtarılamadı

Bitlis-Van karayolunda meydana gelen kazada, TIR ile otomobil çarpıştı. Kazada hayatını kaybeden bebeğin, anne ve babası da olay anında yaşamını yitirdi.

İran’dan ABD Bankalarına Hedef Gösterildi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin iki bankayı hedef almasının ardından, tüm ABD banka şubelerinin meşru hedef olacağını duyurdu. Söz konusu açıklama Ali Tuğgeneral Muhammed Naini'den geldi.

Ukrayna İran İçin Meşru Hedef Haline Geldi

İran Meclisi yetkilisi İbrahim Azizi, Ukrayna’nın İsrail’e insansız hava aracı desteğiyle fiilen savaşa girdiğini belirterek, bu durumun İran için Ukrayna’yı meşru hedef haline getirdiğini ifade etti.