İsmail A’nın Öldürme Suçundan Cezalandırılması Bekleniyor

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, meydana gelen kaza sonrasında başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan sürücü İsmail A. hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. İddianame, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, sanığın “olası kastla öldürme” suçuyla 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Sanığın, yolun yarısından sonra araç kullanımına dair herhangi bir hatırası bulunmadığını ileri sürdüğü kaydedildi.

İddianamede, sanığın savunması ve yaşanan kaza ile ilgili ayrıntılara da yer verildi. İsmail A., ikametinden iş yerine gitmek üzere yola çıktığını belirterek, “Çayırbağı yolunda seyrederken hızım 68 kilometre saat hızdaydı. Yolun yarısından sonra aracı nasıl kullandığımı hatırlamıyorum. Kazadan bir gün önce yapmış olduğum ağır spor ve ağır beslenme nedeniyle kendimi kaybetmiş olabilirim. Yolun yarısına kadar kendimdeydim, sonrasında olan biteni bilmiyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, geçmişte psikolojik rahatsızlık geçirdiğini ve 2020’de ilaçlarını kullanmadığını da vurguladı.

GÜVENLİK KAMERASINDA GÖRÜNTÜLER

İddianamede, kazaya ilişkin gerçekleştirilen görüntü incelemesine de dikkat çekildi. Sanığın iki kez kırmızı ışık ihlalinde bulunarak ilerlediği ve kırmızı ışıkta bekleyen bir araca hızla çarptığı tespit edildi. Yapılan incelemelerde, sanığın alkolsüz olduğu ve vücudunda herhangi bir uyuşturucu madde bulunmadığı belirlendi. Kazanın oluşumunda sanığın kural ihlalinin etkili olduğu, kaza anında ise maktulün herhangi bir kural ihlalinde bulunmadığı ifade edildi. Kolluk kuvvetlerine ait raporda, sanığın hızının 229 kilometre saat olarak belirlendiği belirtilirken, aracının araç muayenesinde herhangi bir teknik sorunun tespit edilmediği kaydedildi.

İDDİALAR DELİLLERLE ÇÜRÜTÜLDÜ

Sanığın iddialarının dosyadaki delillerle çürütüldüğü vurgulanan iddianamede, kaza sırasında telefon görüşmesi yaptığına da yer verildiği ve bu durumun sanığın rahatsızlık geçirdiği iddiasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendiriliyor. Sanığın eşinin aracın arızaları hakkında yapmış olduğu beyanın ise bilirkişi raporuyla çeliştiği belirtildi.

OLASI KAST TARTIŞMASI

İddianamenin olası kast değerlendirmesi kısmında, sanığın iki kez kırmızı ışık ihlali yaptığı ve hız sınırının üzerinde seyahat ettiği dikkate alınarak, bu durumun kaza anındaki eylemleriyle birlikte değerlendirildiği ifade ediliyor. Kameralardan elde edilen görüntülerde, sanığın 229 kilometre hızla başka bir araca çarparak maktulün ölümüne sebep olduğu açıkça görülüyor. Tüm bu veriler ışığında, sanığın üzerine atılı suçu olası kastla işlediği kabul ediliyor.

Konya’nın Meram ilçesinde 3 Ekim tarihinde meydana gelen kazada, İsmail A. yönetimindeki otomobil, Antalya çevre yolundaki kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen kimya öğretmeni Mevlüt Külcü’ye arkadan çarpmıştı. Böylece Külcü’ün yaşamını yitirdiği kaza sonrasında, yaralanan İsmail A. hastanede tedavi gördükten sonra tutuklanmıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Beşiktaş’tan Taylan Bulut Hakkında Açıklama Geldi

Beşiktaş, ayrılacağı söylenen Taylan Bulut ile ilgili resmi bir açıklama yayımladı.

Anadolu Efes’in Yeni Başantrenörü Pablo Laso Açıklandı

Anadolu Efes, Igor Kokoskov ile yollarını ayırarak İspanyol teknik direktör Pablo Laso ile yeni bir anlaşma imzaladı.

Spartak Moskova Gedson Fernandes İçin 45 Milyon Euro İstedi

Beşiktaş'tan Spartak Moskova'ya transfer olan Portekizli futbolcu, Galatasaray ile görüşmelerde bulunarak Süper Lig'e geri dönme fırsatını değerlendirebilir.

Bakan Ersoy’dan TBMM’de 2026 Bütçesi Açıklamaları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınına dair soruşturma izni verilmediği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Özgür Özel İlke Tanığının İfadelerini Geri Çektiğini Açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu Ekrem İmamoğlu'na dair İBB soruşturmasında gizli tanık 'İlke'nin ifadelerini geri çektiğini bildirdi.