İsrail’de Tahliye Koridoru Açılsa Da Bilet Fiyatları Yükseldi

Savaş 9. Gününde

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılar, çatışmaların 9. gününe girmiş durumda. 12 ülkeye yayılan gerilim, karşılıklı atılan saldırılarla devam ederken, İran’ın misillemeleri sonucu İsrail’den kaçışlar artıyor.

TAHLİYE KORİDORU AÇILDI

Son gelen haberlere göre, çatışmaların ortasında kalan binlerce turist ve yabancı uyruklu kişi için tahliye koridoru açıldığı bildirildi. İlgili yerel medya organlarına dayandırılan bilgilere göre, Ben Gurion Havalimanı’nda yoğun bir hareketlilik yaşanmakta ve tahliye uçuşları başlamış durumda. Operasyon, savaşın başlangıcından bu yana ülkede mahsur kalan binlerce kişiye New York, Atina ve Larnaka gibi stratejik lokasyonlara ulaşma imkanı sağlamayı amaçlıyor. Her uçuşta ortalama 70 yolcu taşınması beklenirken, bu noktaların yolcular için dünyaya açılan güvenli kapılar olması hedefleniyor. Avrupa ve Doğu Akdeniz’deki bu duraklara ulaşan yolcular, diğer ticari seferlerle ülkelerine dönebilir hale gelecekler.

BİLET FİYATLARI ADETA UÇUŞA GEÇTİ

Ülkeden ayrılmak isteyen yolcuları bekleyen en büyük sürpriz ise yüksek bilet fiyatları oldu. Güvenlik ve sigorta maliyetlerinin artmasıyla, tek yön uçuş fiyatları ortalama 400-500 dolar arasına yükseldi. Havacılık sektörü temsilcileri, sınırlı uçuş sayısı ve yüksek talep nedeniyle fiyatların bu seviyelere ulaştığını ifade ederken, imkanı olanlar güvenli bölgeye geçmek için birbirleriyle adeta yarışıyor.

HASAR ARTIYOR

Gerilimin tırmanışı, 28 Şubat tarihinde ABD ve İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonlarla başlamıştı. İran’ın, Katar, BAE ve Bahreyn’deki ABD üslerini hedef almasıyla genişleyen savaşta bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. ABD-İsrail’in sürdürdüğü saldırılar sonucunda İran’da sivil can kaybının yaklaşık 300’ü çocuk olmak üzere toplamda 1332 olduğu belirtilirken, ülkedeki altyapı hasarının hızla büyüdüğü kaydediliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Tahıl Fiyatlarında Hürmüz Boğazı Etkisi Kayıt Altına Alındı

Hürmüz Boğazı'ndaki lojistik sorunlar, tahıl arzında endişelere yol açtı. Savaş koşullarının üretimi olumsuz etkilemesi, fiyatların artacağına dair beklentileri artırdı.

Hakan Çalhanoğlu’ndan Inter’e Kötü Sakatlık Haberi

Hakan Çalhanoğlu'nun sağ uyluk addüktör kaslarında gerilme yaşadığı belirtildi, bu nedenle oyuncu Atalanta karşısında takımdaki yerini alamayacak.

Avrupa Silah İthalatında Rekor Artış Kaydedildi

Avrupa, 2021-2025 yılları arasında silah ithalatını yüzde 210 artırarak küresel pazarda en büyük paya sahip oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile Kritik Telefon Görüşmesi Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmayı görüşmek üzere bir araya geldi.

Sakarya Sahilinde Parçalanmış İHA Tespit Edildi

Karasu sahilinde parçalanmış bir İHA bulundu. Ekipler, patlayıcı madde olabileceği ihtimaliyle 400 metrelik bir alanı güvenlik çemberine aldı.