İTO: Ekim Ayının Zam Şampiyonu Kadın Kabanı

İstanbul Ticaret Odası, ekim ayına dair perakende fiyat hareketlerini yayımladı. Bu verilere göre, ekim ayında İstanbul’da fiyatı en fazla artan ürün kadın kabanı oldu, en fazla düşüş gösteren ürün ise oyuncak olarak belirlendi. İTO istatistiklerine göre, ekim ayında 336 ana ürünün 227’sinde fiyat artışı yaşanırken, 23 ürünün fiyatında düşüş kaydedildi. Kadın kabanı, yüzde 54,39’luk artışıyla listenin zirvesinde yer alırken, onu erkek montu yüzde 51,05, erkek botu yüzde 47,64, kadın botu yüzde 46,48, erkek kazağı yüzde 40,80, kadın montu yüzde 40,02 ve kadın kazağı yüzde 38,36 takip etti.

KADIN KABANI EN ÇOK ARTAN ÜRÜN

Ekim ayında fiyatları en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 31,29 ile salatalık, yüzde 30,40 ile çocuk montu, yüzde 23,03 ile fındık içi, yüzde 21,30 ile çarliston biber ve yüzde 19,70 ile erkek ayakkabısı yer aldı. Bunun yanı sıra kadın ayakkabısında fiyat artışı yüzde 19,37, dolmalık biberde yüzde 19,20, balıkta yüzde 19,08 ve sivri biberde yüzde 18,15 olarak kaydedildi.

OYUNCAK FİYATINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Fiyatı en fazla gerileyen ürün ise oyuncak oldu, oyuncakta yaşanan yüzde 15,95’lik düşüşün ardından şarap yüzde 14,38, taze fasulye yüzde 13,55, mandalina yüzde 12,81 ve kıvırcık salata yüzde 10,40 ile sıralandı. Ayrıca şehirlerarası otobüs bileti ücreti yüzde 7,05, ıspanak yüzde 6,46 ve kağıt sofra malzemeleri yüzde 4,41 oranında azaldı. Fiyatı en çok azalan diğer ürünler arasında yüzde 3,82 ile havuç, yüzde 3,72 ile limon, yüzde 3,23 ile maydanoz, yüzde 2,86 ile roka, yüzde 1,75 ile erik ve yüzde 1,69 ile tuvalet kağıdı yer aldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İran’ın Kaliforniya’ya Drone Saldırısı Tehdidi Artıyor

İran'ın olası intikam eylemleri çerçevesinde kamikaze dronlarla ABD'nin Batı kıyısı ve Kaliforniya'yı hedef alabileceği konusunda yerel polisler uyarıldı.

Pentagon: İran Saldırılarının Maliyeti 11,3 Milyar Dolar

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının ilk altı gününde maliyetin 11,3 milyar doları geçtiği bildirildi.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, kulübün sponsorları hakkında net konuşarak, tüm sponsorların onurlu olduğunu ve kulübe gelen her gelirin helal olduğunu vurguladı.

Noa Lang’dan Sacha Boey İle Müzik Planı

Galatasaray'ın oyuncusu Noa Lang, Liverpool maçından sonra Sacha Boey ile birlikte müzik yapma planları olduğunu açıkladı.

Yeni Trafik Düzenlemesi: Multimedya Sistemleri Sınırlanıyor

Araçlardaki multimedya ekranlarının yasaklanması gündemde, ancak CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerin kullanımına devam edilip edilmeyeceği merak konusu.