Karadağ’ın başkenti Podgorica’da yaşanan saldırı olayı sonrası, faillerin Türk vatandaşları olduğu iddiası ortaya atılmış ve bu durum neticesinde Türk vatandaşlarına yönelik bir saldırı dalgası başlamıştı. Saldırı sonrası çok sayıda Türk’e ait iş yeri ve konut hasar görmüşken, Karadağ’daki yetkililer olaya karışan kişilerin Türk olmadığını açıklayıp tutuklanan iki kişiyi serbest bıraktı. Türkiye’ye uygulanan vize zorunluluğunda ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.
15 BİN TÜRK’ÜN SEYAHATİ TEK TEK İPTAL EDİLİYOR
Son yıllarda özellikle turistlerin ilgisini çeken Karadağ, her sene on binlerce Türk vatandaşını ağırlarken, Türkiye’ye yönelik vize serbestisinin kaldırılması, bölgede turizm faaliyetlerine ciddi zararlar verdi.
TURİZMCİLERE ACİL ÇAĞRI YAPILDI
Karadağ hükümetinin turizm işletmeleri ile temasa geçip, yeni kısıtlamaların eski rezervasyonları da kapsayacağı açıklamasının yapılmasının ardından Türk vatandaşlarının seyahatleri hızla iptal edilmeye başlandı. Acenteler, kolaylaştırılmış vize uygulaması ile Türk müşteriler için yeni bir başvuru yapılabileceğini belirtse de, ülkedeki artan Türkiye karşıtı tutum dolayısıyla Türk misafirlerin yeni seyahat planları yapma konusuna sıcak bakmadığı ifade ediliyor.
then "Add to Home Screen"