Kayseri’de Düğün Takıları İçin İcra Süreci Başlatıldı

Kayseri’de bir kişi, düğününde akrabasının takmış olduğu çeyrek altının geri verilmemesi üzerine icra takibi başlattı ve altını geri aldı. Bu durum, “takı hukuku” konusunu gündeme getirirken, Türk geleneklerinde genellikle “borç” ya da “hediye” olarak değerlendirilen düğün takılarının mahkeme sürecine taşınmasına sebep oldu. Düğün ve sünnetlerde, takılan takıların genellikle önemli günlerde iade edilmesi beklenirken, icra takibi başlatmanın örneğine rastlanmamıştı.

KİŞİSEL MESELE YASAL SÜRECE TAŞINDI

Kayseri’de yaşanan bu sıra dışı olayda, bir vatandaş yıllar önce bir akrabasının düğününde çeyrek altın taktı. Ancak kendi düğün gününde, akrabasının düğüne katılmadığını ve hiç takı göndermediğini fark etti. Bu durumu kişisel bir mesele olmaktan çıkaran vatandaş, takılan altının “karşılıklılık esasına dayalı hibe” olduğunu belirterek, Kayseri Genel İcra Dairesi aracılığıyla icra takibi başlattı. İcra takibinde, geçmişte takılan altının piyasa değeri üzerinden iadesi talep edildi.

Hukuki süreçte dikkat çeken bir detay, karşı tarafın icra takibine itiraz etmemesi oldu. İcra takibi, akrabaya tebliğ edildiğinde, yasal süre içinde itiraz edilmemesi nedeniyle borç kesinleşti. Bu durum, icra takibinin başarıyla sonuçlanmasını sağladı; icra dairesi, altının bedelini borçludan tahsil ederek hak sahibine teslim etti. Uzmanlar, düğünlerdeki takıların hukuki niteliği hakkında iki farklı görüş ifade ediyor. Bazı hukukçular, bunların hediye niteliği taşıdığını ve geri istenemeyeceğini savunurken, diğer bir görüş ise takıların “iade edilmek üzere” verilen sosyal borçlar olduğunu öne sürüyor. Ancak bu olayda icra takibine itiraz edilmemesi, altının geri alınmasını sağladı. Bu durumda, borçlunun ödeme emrine itiraz etmemesinin ana neden olduğu belirtiliyor. Eğer bir itiraz olsaydı, konu sulh hukuk mahkemesine taşınacak ve “takının hediye mi yoksa borç mu olduğu” tartışılacaktı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Trabzonspor Deplasmanda Galibiyetle Dönüyor

Trabzonspor, Süper Lig 23. haftasında Gaziantep FK'yi deplasmanda 2-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.

ABD Gizli Servis’inden Trump’ın Malikanesinde Şok Olay

Florida'da, ABD Başkanı Trump'ın malikanesine girmeye çalışan bir birey, Gizli Servis tarafından vurularak hayatını kaybetti.

Telegram Üzerinden Uyuşturucu Ticaretinin Yükselişi

Uyuşturucu soruşturması çerçevesinde çok sayıda tanınmış kişi gözaltına alındı. İfadeler, uyuşturucu ticaretinde dijital platformların kullanımına dikkat çekiyor ve uzmanlar aileleri bu konuda bilgilendiriyor.

Osimhen’in Yokluğunda Galatasaray Zor Günler Geçiriyor

Galatasaray, bu sezon hücumda Victor Osimhen'e bağımlı hale geldi. Nijeryalı yıldızın yokluğunda, takım 5 resmi maçta galip gelemiyor.

Rusya’dan Estonya’ya Nükleer Silah Uyarısı

Kremlin, Estonya'da nükleer silah konuşlandırılmasına tepki göstererek, bu durumda Rus nükleer silahlarının Estonya'yı hedef alacağını açıkladı.