Kandıra ilçesi açıklarında meydana gelen olayda, Türk karasularının 28 mil açığında Gambiya bandıralı Rus tanker gemisi ‘KAIROS’ isimli gemide patlama sonrası yangın çıktı. Yaklaşık 1.5 saat sonra, karasularımızdan 35 mil uzakta bulunan başka bir Rus tanker ‘VIRAT’, “İsabet aldık” açıklaması yaptı. Gelişmelerle ilgili detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı paylaştı.
KAIROS GEMİSİNDE YAŞANAN PATLAMA
Mısır’dan Rusya’ya seyir halinde olan KAIROS isimli boş tanker, patlama nedeniyle yangın çıkardı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, gemide bulunan 25 personeli sağlıklı bir şekilde tahliye etti. Bu süreçte, KURTARMA-12 Römorkörü ve NENE HATUN Acil Müdahale Gemisi, yangına müdahale etti. Kurtarılan personel, Şile Kovanağzı iskelesine ulaşarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Açık güvertede yangın olmadığı, kapalı alanlarda söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor. Çevre birimi uzmanları ve dalgıç ekibi, yangın sonrasındaki incelemeler için bölgede hazır bulunuyor.
VIRAT GEMİSİNDEKİ SALDIRI
Karadeniz’de yaklaşık 35 mil açığında insansız deniz araçları saldırısına uğradığı belirtilen VIRAT isimli gemiye, bu sabah yeniden bir saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Gemi, sancak bordası su kesiminde küçük bir hasar aldı. Yangın olmadığı doğrulandı ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kurtarma ekipleri, herhangi bir kurtarma talebi olmadığı için güvenlik amacıyla gemiden uzakta beklemekte. Geminin stabil durumu sürerken, mürettebatın sağlık durumuna ilişkin olumlu gelişmeler kaydedildi.
then "Add to Home Screen"