Komutan o şok iddiayı yalanlamadı

İddiaya göre 2007 yılında İstihbarat Başkanlığı görevini yürüten Orgeneral Aslan Güner'in "PKK'yı dinleyeceğiz" talebi üzerine İsrail'den cep telefonlarını da dinleyebilen bir sistem alındı. Güner, bir araca monte edilen sistemle "PKK'yı değil kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ismi dinletti.

İddialar bu kadar vahim oluncaGenelkurmayBaşkanlığı zaman kaybetmeden olayla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturmanın çok kısa bir zamanda açılması yeni komuta kademesine bağlanırken skandalın merkezi'ndeki isim Orgeneral Aslan Güner konuştu. 30 Ağuston resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Orgeneral Güner cihazların alındığı yalanlamadı. Ancakterörörgütüne yönelik bir dinleme yapıldığını öne sürerek kendini savundu. İsminin geçtiği iddialarla ilgili "çok vahim" ifadesini kullanan Güner, terör örgütü dinlendi vurgusu yaptı.

Ancak açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi. Dinleme iddiaları sadece yasadışı dinlemelerle sınırlı değil. Özellikle CEP telefonlarına yönelik yapılan dinlemeler sonrasında bütün GSM bilgilerinin İsrail'in eline geçtiği iddia ediliyor; İsrail'in de eline geçen bilgiler sayesinde tüm telefonları dinleyebildiği belirtiliyor.

Dinleme olayınınİsrailtarafından yapılmasına ise tepkiler çok büyük. Bu olayın vatana ihanetle eş değer olduğu belirtiliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’dan Çarpıcı Açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, kulübün sponsorları hakkında net konuşarak, tüm sponsorların onurlu olduğunu ve kulübe gelen her gelirin helal olduğunu vurguladı.

Noa Lang’dan Sacha Boey İle Müzik Planı

Galatasaray'ın oyuncusu Noa Lang, Liverpool maçından sonra Sacha Boey ile birlikte müzik yapma planları olduğunu açıkladı.

Yeni Trafik Düzenlemesi: Multimedya Sistemleri Sınırlanıyor

Araçlardaki multimedya ekranlarının yasaklanması gündemde, ancak CarPlay ve Android Auto gibi sistemlerin kullanımına devam edilip edilmeyeceği merak konusu.

Modifiye Araç Cezaları Artıyor: Sahipler Tepki Göstermeye Başladı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, modifiyeli araçlarla ilgili yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını duyurdu.

İran Cumhuru Başkandan Savaşın Duruşu İçin Üç Şart

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile barışın sağlanabilmesi için İran'ın haklarının tanınması, tazminat ödenmesi ve saldırmazlık güvencesinin verilmesi gerektiğini ifade etti.