Ödeme güçlüğü çeken firmalar, ardı ardına konkordato başvurusunda bulunuyor. Ödemelerini erteleyerek finansal durumlarını düzeltmek amacıyla komiserlerden yardım talep eden şirketlerin sayısının giderek arttığı gözlemleniyor.
KARAR VERİLDİ
Gaziantep 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi, 27 yıllık geçmişe sahip Flament Sentetik ve Flament Tekstil Sanayi şirketinin sahipleri Murat Özkeçeci ile Mesut Özkeçeci tarafından açılan konkordato başvurusuna ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, şirketlere 3 aylık geçici konkordato mühletinin onaylandığını bildirdi.
FABRİKA BÜYÜKLÜĞÜ VE ÇALIŞAN SAYISI
Şirketlerin 60 bin metrekare kapalı alanı olan 3 fabrikası bulunuyor ve bu fabrikalarda 500’den fazla kişi istihdam ediliyor. Şirketlerin toplam sermayesi ise 1 milyar 250 milyon lira seviyesinde yer alıyor.
ALACAKLILARA UYARI
Mahkeme, kararında alacaklıların itirazlarını dilekçe ile iletme hakkına sahip olduklarını hatırlatarak, konkordato mühletinin verilmesi için geçerli bir durum olmadığına dair taleplerini delilleriyle sunabileceklerini söyledi.
KONKORDATO KOMİSERLERİ BELİRLENDİ
Konkordatonun başarılı olup olamayacağını değerlendirmek amacıyla İcra İflas Kanunu’nun 287/3 maddesi uyarınca, alacak sayısı ve miktarı göz önünde bulundurularak hukukçu Dr. Öğretim Üyesi Emine Develi Ayverdi, Prof. Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şentürk ve Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Nurullah Çuhadar geçici konkordato komiseri olarak atanmış durumda.
ÖDEMELER KOMİSERLERİN DENETİMİNDE YAPILACAK
Mahkeme, şirketlerin ve gerçek kişilerin gerçekleştireceği ödemelerin komiserlerin onayına tabi olacağına karar verdi.