MASTER CHEF TÜRKİYE JÜRİSİNE YENİ ÜYELER
MasterChef Türkiye, Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri koltuğunda oturduğu yeni bölümüyle 10 Eylül Pazartesi akşamı izleyicilerle buluştu. Kaptanlık yarışının yapıldığı gecede, şefler yarışmacılardan istedikleri bir baklava çeşidini yapmalarını istedi. Yarışmacılar en iyi baklavayı yapabilmek için mücadele ettiler ve jüri üyeleri tadım yapmaya başladı.
BAKLAVA VE AYRAN TARTIŞMASI
Tadım sırasında Mehmet Şef ile Danilo Şef arasında baklava-ayran konusunda bir polemiğe neden oldu. Mehmet Yalçınkaya’nın “Kadayıfla ya da baklavayla ayran tüketilir. Bu geleneksel bir şey değil ama tercih edilir” sözlerine Danilo Zanna şaşırdı. Danilo Şef, Türkiye’de 12 yıldır bulunduğunu ve hayatı boyunca hiç kimsenin baklava ile ayran içtiğine tanık olmadığını belirtti. Mehmet Şef ise Zanna’yı ikna etmek için baklava yedi ve ayran içti.
MAVİ TAKIMIN KAPTANI
Yapılan tadımlar sonrasında en iyi tabağı hazırlayan üç yarışmacı belirlendi: Zübeyde, Onur ve Eda. Bu üçlü arasından mavi takım kaptanlığına layık görülen isim Zübeyde oldu.
TAKIMLAR BELİRLENDİ
Zübeyde, kırmızı takımın kaptanı olarak Akın’ı seçti ve haftanın takımları belirlendi.