ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz artışını bu yıl yaparak diğer gelişmiş ülkelerden faiz konusunda ayrışacağı beklentisi doların geniş bantta değer kazanmasına neden olurken, dolar/TL 2.64'ü aştı. Merkez Bankası'ndan döviz satış açıklaması geldi.
Dolar en son 16 Mart tarihinde 2.64'ü aşmıştı. Haftaya zayıf ABD istihdam verileriyle 2.57'li seviyelerden başlayan dolar/TL, hafta boyunca artarak 2.6410'a kadar yükseldi. TL'deki değer kaybı benzer ülkelere yakın seviyede gerçekleşti. ABD'de bazı verilerin zayıf gelmesine karşın Fed'in bu yıl içinde faiz artırması ihtimali, merkez bankalarının varlık alımlarına devam ettiği Avrupa ve Japonya'dan ayrışacağını göstererek doların değer kazanmasına neden oluyor.
Doların sert yükselişinden sonra merkez bankası'ndan açıklama geldi. Merkez açıklamasında "Aşırı oynaklık nedeniyle hareketli günlerde FX satım tutarı asgari tutarın 30 milyon dolar fazlasına kadar artırılabilecek" dedi.
HÜRRİYET