MHP’nin kurucu lideri merhum Türkeş’in İsviçre’deki sırrı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin efsanevi genel başkanı Alparslan Türkeş'in İsviçre bankasında ortaya çıkan parası, bugüne kadar hep tartışılageldi. Türkeş'in "Manevi Evladı" olarak bilinen ve İsviçre bankasındaki paralarının kontrolörlüğünü yapan İbrahim Ersöz, 600 bin İsviçre Frankı tutarındaki paranın kaynağını açıkladı.

İsviçre ve Türkiye'de ticaret ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren işadamı İbrahim Ersöz, aynı zamanda Türkeş'e en yakın isimler olarak tanındı. Türkeş, İsviçre'ye gittiğinde Ersöz çiftinin evinde kaldığı bilinirdi.

Bugüne kadar hep sessiz kalan İbrahim Ersöz, "Türkeş'in İsviçre bankasındaki hesapları" ile ilgili ilk kez rotahaber'e konuştu.

"BANKAYA BEN GÖTÜRÜRDÜM"

Alparslan Türkeş'in İsviçre'deki parasını UBS Bank'ta tuttuğunu belirten İbrahim Ersöz, şunları söyledi:

"Başbuğ, İsviçre'ye geldiğinde UBS Banktaki paralarını zaman zaman kontrol ederdi. Kendisini bankaya ben götürürdüm. Banka görevlisinin nezaretinde içeri girerdik. Başbuğ da yapmak istediklerini yapardı."

Türkeş'in, geliş gidişleri sırasında UBS Bankta bulunan 600 bin İsviçre Frankı tutarındaki paranın kaynağını kendisine anlattığını belirten Ersöz şöyle devam etti:

"En son 1997 yılının ocak ayında İsviçre'ye gelmişti. Bankadan dönerken, 'Bu para 1961'de ihtilal sonrası Hindistan'a beni gönderdiklerinde açılmıştı. O tarihten bu yana biriktirdiğim para 600 bin Frank oldu. Bunu çeksek bir ev alabilir miyiz?' diye sormuştu. Koca Başbuğ'un bütün hayatı boyunca biriktirdiği şahsi parası bu idi."

ÇOCUKLARI MAHKEMELİK OLMUŞLARDI

Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997'de vefat etmesinin ardından kızının vekaletini kullanarak parayı İngiltere'den çekmesi üzerine konu kamuoyu gündemine gelmişti.

Türkeş'in ikinci eşi Seval Türkeş ve çocukları Ayyüce ile Ahmet Kutalmış Türkeş, babalarının ilk evliliğinden olan kardeşleri Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'i, ''İngiltere'deki banka hesabından çektikleri'' öne sürülen 242 bin sterlinden kendi hisselerine düşen 112 bin 355 sterlinlik miktarını almak için dava açmışlardı.

Dava dilekçelerinde, Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'in, babaları Alparslan Türkeş'in ölümünü ilgili bankaya bildirmedikleri ve ''Türkeş'in banka hesabından kendi şahsi hesaplarına döviz cinsinden para aktarıp kötü niyetlerini ortaya koyarak, Türkeş'in diğer mirasçılarının hisselerini kaçırdıkları'' iddia edilmişti.

PARALAR FAİZİYLE BİRLİKTE İSTENMİŞTİ

Dilekçede, Türkeş'in, Londra şubesinde bulunan hesabından Umay Günay'ın 42 bin Sterlin, Ayzıt Türkeş'in de 200 bin Sterlin çekerek kendi hesaplarına aktardıklarına dair Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı olduğu ifade edilmişti.

Dilekçede, Türkeş'in hesabından çekildiği öne sürülen 242 bin sterlinden, Seval Türkeş'in hissesine 60 bin 499 Sterlin, Ayyüce ve Ahmet Kutalmış Türkeş'in hisselerine de 25 bin 928'er Sterlin düştüğü belirtilerek, toplam 112 bin 355 Sterlin'in Nisan 1997'den itibaren işletilecek en yüksek döviz faiziyle birlikte, davalılar Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'ten tahsiline karar verilmesi talep ediliyordu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Uçak Bileti Fiyatları Tavan Fiyat Artışıyla Yükseldi

Savaş nedeniyle artan jet yakıtı fiyatları, uçak biletlerine yansıdı. Özellikle son dakikada alınan biletlerde belirgin zamlar gözlemleniyor.

Avrupa Birliği’nden Çocuklar İçin Yaş Doğrulama Uygulaması

Avrupa Birliği, çocukları internette korumak amacıyla yaş doğrulama sistemi üzerinde çalışıyor. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, sistemin yakın zamanda devreye gireceğini açıkladı.

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi Yükselişle Tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,35 artışla 14.252,38 puanda kapatırken, toplam işlem hacmi 172,5 milyar lira olarak kaydedildi.

Trump’tan Çarpıcı Açıklamalar: İran Savaşına Zorunlu Müdahale

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili açıklamalarında, "İran savaşı kaçınılmaz hale geldi ve askeri operasyon gerçekleştirmek zorunda kaldım." ifadelerini kullandı.

Kıskanmak Dizisi Yayın Akışından Çıkarıldı

Kıskanmak dizisinin dün akşamki yayını iptal edildi. Başrol oyuncusu Selahattin Paşalı'nın özel hayatıyla ilgili spekülasyonlar gündeme geldi. Ayrıntılar merak konusu.