Ocak Ayı Enflasyon Rakamları Tespit Edildi

Piyasalar ve vatandaşlar Ocak ayı enflasyon rakamlarına odaklanmış durumda. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2026 Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Verilere göre TÜFE, 2026 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4,84; bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,84; bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 30,65 artış göstermiştir. Ayrıca, on iki aylık ortalamalarda artış oranı yüzde 33,98 olarak kaydedildi.

2025 YILI ENFLASYON ORANLARI

Ocak ayında enflasyon, aylık bazda yüzde 5,03 artışıyla yıllık olarak yüzde 42,12 seviyesine ulaştı. Şubat ayında enflasyon, aylık yüzde 2,27 artışla yıllık yüzde 39,05 olurken, Mart ayında aylık artış yüzde 2,46 ile yıllık yüzde 38,10 olarak gerçekleşti. Nisan ayında ise aylık artış yüzde 3 ile yıllık enflasyon oranı yüzde 37,86 oldu. Mayıs ayında yüzde 1,53’lük aylık artış, yıllık enflasyonu yüzde 35,41 seviyesine taşıdı.

SONRAKİ AYLARDAKİ ENFLASYON VERİLERİ

Haziran ayında, enflasyon aylık bazda yüzde 1,37 artış göstererek yıllık oranı yüzde 35,05 olarak belirledi. Temmuz ayında enflasyon, aylık yüzde 2,06 artışla yıllık yüzde 33,52’ye, Ağustos ayında yüzde 2,04’lük aylık artışla yıllık yüzde 32,95’e, Eylül ayında ise yüzde 3,23’lük aylık artışla yıllık yüzde 33,29’a yükseldi. Ekim ayında aylık artış yüzde 2,55 olurken yıllık enflasyon yüzde 32,87 olarak kaydedildi. Kasım ayında enflasyon, aylık yüzde 0,87 artışla yıllık yüzde 31,07 seviyesine düştü ve Aralık ayında ise aylık yüzde 0,89’luk artış ile yıllık enflasyon yüzde 30,89 olarak gerçekleşti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

NATO Genel Sekreteri Rutte’den Ukrayna’ya Güçlü Destek Açıklaması

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Rusya-Ukrayna savaşının sonrasında güvenlik garantileri hakkında konuştu ve bazı Avrupa müttefiklerinin Ukrayna'ya asker göndereceğini açıkladı.

En Düşük Emekli Maaşı Farkı Ödeme Tarihi Belirlendi

Emeklilerin hesaplarına, 20 bin TL'ye çıkarılan en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı nedeniyle 3 bin 119 TL’lik ek ödeme yarın yapılacak.

Mika Raun Can’ın Sevgilisi İçin Adli Kontrol Kararı

Cinsiyet değişikliğiyle tanınan fenomen Mika Raun Can, uyuşturucu madde kullanımı suçuyla tutuklanmıştı. Sevgilisi Batuhan Can hakkında ise soruşturma sonucu bir karar alındı.

DMM Türkiye’deki Çocuk Kaybı İddialarını Yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye'de son sekiz yılda 100 bine yakın çocuğun kaybolduğu iddiasını çürüterek, her yıl 10 binden fazla kaybolma vakasının doğru olmadığını açıkladı.

Hurda Teşvik Yasası İçin Bekleyiş Sürüyor

Hurda Teşvik Yasası, araç sahiplerinin beklentisiyle Şubat 2026'da TBMM Genel Kurulu'na sunulmadı. Düzenleme, 25 yaş üstü araçları hurdaya verenlere sıfır araç alımında vergi muafiyeti sunmayı amaçlıyor.