Olaylara müdahale etmeyen itfaiyecilere şok

Mardin Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl 6-8 Ekim'deki Kobani olayları sırasında çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçesiyle Nusaybin Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği'ndeki 8 ve Mazıdağı İtfaiyesi'nde ise 1 olmak üzere toplam 9 itfaiyeciye, 'görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle soruşturma açtı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık ise "Biz karara elimizdeki yangın raporları, olaylara müdahale edildiğine dair fotoğraflarla itiraz ettik" dedi.

Nusaybin İlçesi'nde, 6- 8 Ekim Kobani olayları sırasında çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Nusaybin İtfaiye Grup Amirliği'nde çalışan 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma izni alınan Nusaybin İtfaiye Grup Amiri Bülent Aslan, İtfaiye erleri Ercan Aslan, Burhan Çalışır, Mehmet Emin Aslan, Şehmus Fidan, Mehmet Şerif Çetin, Adnan Yarol ve Adil Öztürk'ün ifadeleri alındı. Soruşturma tutanağında, kamu kurum ve kuruluşlarına, itfaiye ekiplerine anons yapılmasına rağmen, zamanında müdahale edilmediği belirtilirken, savunmalarını veren itfaiye çalışanları ise yangınlara zamanında müdahale ettiklerini söyledi.

Nusaybin'in yanısıra yine 6-8 Ekim olayları sırasında çıkan yangınlara müdahale edilmediği gerekçesiyle Mazıdağı İlçe İtfaiye Grup Amiri Mehmet Nuri Aydar hakkında da soruşturma açıldığı belirtildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık ise arkadaşlarının canları pahasına 6-8 Ekim tarihleri arasındaki yangınlara müdahale ettiklerini belirterek, "Mardin Cumhuriyet savcılığı soruşturma açtıktan sonra arkadaşlarımızın memur olması nedeniyle haklarında soruşturma izni istemiş ve hazırlanan rapor ile soruşturma izni alınmış. Daha sonra arkadaşlarımızın ifadelerine başvuruldu. Biz de avukatlarımız aracılığı ile verilen soruşturma iznine itiraz ettik. Çünkü arkadaşlarımızın olaylar sırasında yangınlara müdahale ettiklerine dair yangın raporları, fotoğraflar ve yerel basında yer alan haberler var. Elimizdeki deliller ile itirazımızı yaptık. Arkadaşların hakkında dava açılıp açılmayacağına soruşturmayı yapan savcı karar verecek" diye konuştu.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Bursa’da Okullara Saldırı Planı: 5 Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da okullara yönelik saldırı hazırlığında oldukları öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilenlerden 5’i tutuklandı, 3’ü ev hapsine alındı, 2’si serbest bırakıldı.

Galatasaray’da Seçim Tarihi Açıklandı: 16 Mayıs 2026

Galatasaray Spor Kulübü, Olağan Seçim Toplantısı'nın tarihini açıkladı.

Galatasaray’da Osimhen Kadroda Şampiyonluk Hedefiyle

Galatasaray, Gençlerbirliği ile oynayacağı maç için geniş bir kadro açıkladı. Yıldız futbolcu Victor Osimhen de listeye dahil edildi. Tek eksik bir oyuncu bulunuyor.

Google Ve YouTube Türkiye’ye Taziye Mesajı Yayımladı

Google ve YouTube, Türkiye'deki felaket sonrası logolarına siyah kurdele ekleyerek destek ve taziye mesajı yayınladı.

Bolu Belediyesine Yönelik Rüşvet Soruşturması Başladı

Bolu'da gerçekleştirilen jandarma operasyonunda Esnaf Odası Başkanı ve iki personeli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki kişi tutuklandı.