Oy kullanma saatleri belli oldu

YSK'nın 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanma saatlerine ilişkin oybirliği ile alınan kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar öncesi kurul tarafındanBoğaziçi ÜniversitesiKandilli Rasathanesi veDepremAraştırma Enstitüsü Müdürlüğünden 12 Haziran 2011 Pazar günü için iller arasındaki güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar hakkında bilgi alındı. İncelemenin ardından oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatleri ilgili mevzuat çerçevesinde farklı olarak düzenlendi. Alınan karar kapsamında Milletvekili Genel Seçiminde Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00-16.00 saatlerinde oy verilecek. Bunların dışındaki şehirlerde ise oy kullanma saatleri 08.00-17.00 olarak belirlendi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul Lider Koleji’nden Önemli Uluslararası İş Birlikleri

İstanbul Lider Koleji, uluslararası eğitim vizyonunu güçlendirerek iki üniversite ile iş birliği protokolleri imzaladı. Bu adım, kurumun akademik gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.

Macenta Yayıncılık The EdTech Awards 2026 Finalisti

Macenta Yayıncılık, yeni dijital İngilizce öğrenme platformu The Globals V2 ile The EdTech Awards 2026'da finalist olarak Türkiye'yi uluslararası arenada bir kez daha temsil ediyor.

Japonya’da 7.4 Büyüklüğünde Deprem Oluştu

Japonya'nın Aomori bölgesinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem oluştu; tsunami uyarısı yapıldı. Uzmanlar, dalgaların 3 metreye kadar yükselebileceğini bildirdi.

Galatasaray’dan Uğurcan Çakır İçin Yeni Hamle

Galatasaray, milli kaleci Uğurcan Çakır'ın Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmesi üzerine Başkan Dursun Özbek'in önemli bir karar aldığını duyurdu.

Erzurumspor Süper Lig’e Yükselmeyi Garantiledi

Erzurumspor, 1. Lig'in bitmesine iki hafta kala şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı.