Özdağ, Orhanlı Köyü’nü ziyaret etti: Talep, Ekipman Desteği

ORHANLI KÖYÜ ZİYARETİ

Özdağ, İzmir’de yakın zamanda meydana gelen orman yangınlarında zarar gören köyleri ziyaret etti. Seferihisar ilçesinde bulunan Orhanlı Köyü sakinleriyle bir araya gelen Özdağ, vatandaşların yaşadığı sıkıntıları yakından dinledi ve devletin afet süreçlerinde daha hızlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yangınlar sebebiyle büyük zarar gören tarım arazileri, hayvanlar ve evler yüzünden zor günler geçiren köy halkıyla sohbet eden Özdağ, köyün gençlerinin yangınla karşı mücadelede büyük fedakârlık gösterdiğini belirtti. Orhanlı Köyü Muhtarı Abdürrahim Ener ile görüşen Özdağ, yangın söndürme çalışmalarında aktif rol alan gençlerin taleplerini kamuoyuna iletmek ve İzmir Valiliğine çağrıda bulunmak amacıyla hareket etti.

GENÇLERİN TALEPLERİ

Köyde bulunan gönüllü gençlerin oluşturduğu Orhanlı’yı Yaşatma ve Koruma Derneği adına konuşan Aziz Çevre, İzmir Valiliğinden afetlerle mücadele için konteyner ve gerekli ekipman desteği talep etti. Çevre, “120’ye yakın gencimiz gönüllü olarak her yangına koşuyor. Ekipman sıkıntımız çok büyük. Valimizden bu konuda destek bekliyoruz” dedi. Özdağ ise bu talebin önemine dikkat çekerek, “Burada insan gücü ve gönüllülük var. Geriye sadece gerekli ekipman kalıyor. Sayın Valimiz bu çağrıya kayıtsız kalmamalı” diye ifade etti. Yerel yönetimlerin yardım süreçlerini hızlandırması gerektiğini belirten Özdağ, ardından yangından etkilenen ve büyük zarar gören Doğankent Sitesi sakinleriyle de bir araya geldi.

PKK SİLAH BIRAKMIYOR

Orhanlı ziyareti sırasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Ümit Özdağ, PKK’nın silah bırakma törenini eleştirerek, “PKK’nın yapmış olduğu ‘mangal partisinde’ 30 tane Kalaşnikof’u yakmakla bir defa terör sona ermez. PKK da silah bırakmış olmaz. Çünkü PKK, sadece PKK’dan oluşmuyor. PJAK var, PYD var, PÇDK var… Bunlar KCK adlı terörist örgütün alt kolları olmak durumunda. Bunların hiçbirisi silah bırakmadı” ifadelerini kullandı. Özdağ, PKK’nın elindeki ağır silahları PYD’ye ve PJAK’a aktardığını belirterek, bu konularda uzmanlaşmış teröristlerin de yine bu gruplara yönlendirildiğini belirtti.

Özdağ, Türkiye’de kamuoyunu anayasa değişikliği konusunda ikna etmek amacıyla bir mizansen hazırlandığını söyledi. PKK’nın silah bırakıyormuş gibi yapıp, aslında silahlarını diğer örgütlerine aktardığını kaydetti. Hükümetin “Biz hiçbir pazarlık yapmıyoruz” açıklamasının doğru olmadığını ifade eden Özdağ, bu süreçte terörle müzakere olunduğunu dile getirdi. Mecliste kurulacak komisyonun da, Öcalan’ın birinci terör müzakere sürecinde bahsettiği “Barış Komisyonu” muadili olacağını belirtti. Özdağ, bu komisyonda ne görüşüleceğinin ve muhataplarının kim olacağının belirsiz olduğunu dile getirerek, “Bu komisyon, anayasanın değiştirilmesine hazırlık zeminini oluşturacak komisyondur” şeklinde konuştu. PKK ve diğer terör örgütlerinin de anayasanın değiştirilmemesi halinde yeniden terör eylemlerine başlayacakları yönünde açıklamalar yaptığını vurguladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Almanya Başbakanı Merz: Transatlantik İlişkilerde Değişim Zamanı

Almanya'nın Başbakanı Merz, ABD'nin çıkarlarını sert bir biçimde savunduğunu vurgulayarak, transatlantik ilişkilerde önemli değişimlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Dilovası Yangınında Cezalar İçin Müebbet Talepleri Yükseldi

Kocaeli'deki parfüm fabrikasında meydana gelen yangında, ikisi çocuk olmak üzere 7 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında 4 şirket yetkilisi için müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

TFF Beşiktaş ve Serdal Adalı Cezalarını İptal Etti

Türkiye Futbol Federasyonu, Serdal Adalı ile Beşiktaş'a verilen cezaları iptal etmeye karar verdi.

Hakan Fidan: SDG İsrail’den Cesaret Alıyor Açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SDG'nin İsrail desteğine dikkat çekerek, ideolojik mücadelelerin siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini, silahlı eylemlerin ise silahlı yanıtlar doğuracağını ifade etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.