Perinçek davasında siyasi partiler bir oldu

İsviçre’de “Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır” dediği için ceza alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 28 Ocak’ta AİHM’de görülen davası sonrasında Habertürk’e açıklamalarda bulundu. İşte Perinçek’in açıklamaları:

ÇİFT DİKİŞ OLACAK: AİHM’nin kararını büyük bir umutla bekliyoruz. Birkaç aya kalmaz sonuç açıklanır. Avrupa hukuku belli. 2. Daire’de kazandığımız dava var. Bu dava ile birlikte çift dikiş olacak. Avrupa’ya özgürlük götüren millet olacağız. Karar açıklandıktan sonra, Atatürk devrimleri Türkiye’sinin özgürlük rüzgârı esecek Avrupa’da.

YÜZÜNDEN OKUNUYORDU: Davanın sonucu herkesin yüzünden okunuyordu. Sonucu anlamak için Emel Clooney Hanımefendi’nin yüzüne bakmanız yeterli, onun da yüzünden okunuyordu.

SİYASİ PARTİLER BİR OLDU: Ermeni soykırımı iddiası yalanı artık bitti. AİHM’nin kararıyla da bu sorunu kökünden çözmüş olacağız. 1915’in 100. yılı diye en ufak bir kaygımız da yok. Türkiye’nin milli güçlerini temsil eden siyasi partiler, Strasbourg’da bir oldu. Tek davada Türkiye birleşti.

SADECE 26 ERMENİ GELDİ: Davaya oradaki Türk toplumu da desteklemek için gelmişti. Bizden yüzlerce kişi varken, Ermeni tarafından ya da şöyle diyeyim büyük devletlerin oyuncağı olanlardan sadece 26 kişi gelmişti. Bunu bize söyleyen Fransız polisiydi. Fransa’da 600 bin Ermeni yaşıyor. Moral bozukluğunu siz değerlendirin.

KAYBETTİKLERİNİ ANLADI: İsviçre saatleriyle ünlü olan bir ülke olmasına rağmen, İsviçre heyeti konuşma sürelerini, yani saatlerini ihlal etti. Ermeniler bizim yaptığımız duruşma sonrası moral olarak çok bozuktu. İsviçre ve Ermenistan tarafı sanki davayı kaybettiklerini o an anladı. Biz ise soğukkanlı, ucuz propagandaya girmeden savunmamızı yaptık. Bizim savunmamıza karşılık tek bir soru bile yöneltemediler bize

HABERTURK

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

TCMB Para Politikası Kararı Beklentileri Artıyor

Merkez Bankası'nın toplantısı öncesi yapılan anketler, politika faizinin değişmeyeceği yönünde güçlü beklentiler ortaya koyuyor. Ekonomistlerin çoğu sabit kalacağına inanıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde Gecenin Heyecan Verici Sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşılaşmalar tamamlandı. PSG ve Chelsea'nin mücadele ettiği gecede birçok gol atıldı. Bodo/Glimt çeyrek finale ilerliyor. Maç özetleri dikkat çekti.

Küresel Finans Kuruluşları Dubai’de Güvenlik Önlemlerini Artırdı

İran'ın Körfez bölgelerine düzenlediği saldırılar sonrası, Dubai'deki finans kuruluşları güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı. Önde gelen bankalar, çalışanlarına ofisten uzak durmalarını önerdi.

Beşiktaş’tan TFF’ye Yanıt Beklentisi Vurgusu

Beşiktaş, yaptığı yazılı açıklamada TFF'ye çağrısını yineleyerek, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun tutumunu eleştirip, TFF yetkililerinin ani yayınlarına dikkat çekti.

Akaryakıtta İndirim Uygulaması Başladı

Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası benzinde 3 lira, motorinde ise 4 lira 58 kuruş indirim uygulandı. Eşel mobil sistemiyle pompa fiyatları benzinde 75 kuruş, motorinde 1 lira 15 kuruş azaldı.