Rusya: Türkiye üzerinde uçuş yapacağız

Rusya’nın Nükleer Riski Azaltma Ulusal Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, uluslararası Açık Hava Sahası Anlaşması çerçevesinde bir Rus müfettiş grubunun An-30B tipi uçakla Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapmayı planladığını belirtti.
Gözlem uçuşu, 12-16 Ekim tarihleri arasında azami 1.500 kilometrelik menzille, Diyarbakır Askerî Havalimanı’ndan yapılacak.

Rıjkov’a göre Rus gözlem uçağı, gözlem yapılacak ülke ile belirlenen rota üzerinden uçuş yapacak, kabinde bulunacak Türk uzmanlar ise gözlem araçlarının doğru kullanılmasını ve anlaşma maddelerine uyulup uyulmadığını kontrol edecek.

Rıjkov, "Gözlem uçuşu, anlaşmaya üye ülkelerin askerî faaliyetlerindeki şeffaflığı denetlemek ve güven önlemlerini güçlendirmek amacıyla yapılıyor." dedi. Rıjkov, bunun, anlaşma ülkelerinin toprakları üzerinde Rusya Federasyonu'nun 2015 yılında yaptığı 33. gözlem uçuşu olduğunu sözlerine ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ehliyet Başvurusunda Yaş Sınırı Uzatıldı

Türkiye'de sürücü belgesi sahipleri için önemli bir düzenleme gerçekleştirildi. Tüm sürücülerin dikkatlice incelemesi gereken detaylar duyuruldu.

Galatasarayda Wilfried Singo İçin Premier Lig İddiaları

Galatasaray, 30.7 milyon euroya transfer ettiği Wilfried Singo sayesinde Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Liverpool'un, 60 milyon euroya kadar teklif yapabileceği konuşuluyor.

DMM’den F-16 Uçuşları Açıklaması Yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Antalya’da Türk F-16 savaş uçaklarının yoğun uçuş yaptığına dair sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

Brent Petrol Fiyatı 85 Doları Aştı

Brent petrolün varil fiyatı, ABD-İsrail ile İran arasındaki çatışmalardan dolayı vadeli piyasalarda 85 doların üstüne yükseldi.

Suriye İran’ın Türkiye ve Azerbaycan Saldırısını Kınadı

Suriye, İran'ın Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik füzeli ve hava saldırılarını kınayarak, bu eylemlerin egemenlik ihlali ve güvenlik tehdidi olduğunu ifade etti.