Sabancı Holding önünde balonlu eylem

Greenpeace üyesi bir grup, Sabancı Center bahçesine girerek, pankart asılı bir balon uçurdu.

Basın mensuplarıyla Beşiktaş'ta buluşan ve eylem yeri konusunda bilgi vermeyen Greenpeace yetkilisi, midibüsle gazetecileri Levent'e, buradan da Sabancı Center'ın önüne götürdü.

Sabancı Center'ın bahçesinin tellerine merdiven dayayan Greenpeace üyeleri, hızla telleri aşarak bahçeye girdi. 8-9 kişilik grup, yanlarındaki balonu, ''Güneşi seç-Go Solar'' yazılı pankartla uçurdu.

Eylemciler, Sabancı Center'ın güvenlik görevlilerinin kontrolünde ön kapıdan bahçeyi terk etti.

Diğer bir grup eylemci ise Sabancı Center'ın bahçe çitlerine ''Go solar'', ''nükleersiz bölge'' yazılı dövizleri zincirle bağladı.

Eylemin ardından açıklama yapan Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, şunları kaydetti:

''Sabancı gibi itibarlı bir grubun, nükleer santral ihalesine katılmak için hala zaman, para ve çaba sarf ediyor olması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu kadar büyük bir yatırımı son derece kirli ve tehlikeli bir teknolojiyle yapmak, ekonomik anlamda da akıl dışıdır. Sabanca Grubu yatırımları değerlendirirken Türk halkının ve Türkiye'nin çıkarlarını öncelik olarak belirlediğini söylüyor. Bu durumda, Sabancı kirli, eksi ve pahalı bir yatırm olan nükleer yerine güneş enerjisi gibi gerçek çözümlere yatırım yapmalıdır.''

Diker, hükümetin de nükleer enerji ihalesini bir an önce iptal etmesi gerektiğini savundu.

kullan

SABANCI HOLDİNG: ''EYLEM SABANCI HOLDİNG'E AİT ALANDA YAPILMAMIŞTIR''


İSTANBUL (A.A) – 06.08.2008 – Sabancı Holding, Greenpeace'in bugün gerçekleştirdiği nükleer karşıtı eylemin holdinge ait alanda yapılmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, eylemin yapıldığı alanın ''Karayolları Genel Müdürlüğü''ne ait olduğu belirtilerek, ''Eylem, Sabancı Holding'e ait bir alanda yapılmamıştır'' denildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Galatasaray Yıldızı Asprilla Paylaşımıyla Tepkileri Üzerine Çekti

Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Yaser Asprilla ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Takımın yeni oyuncusu hakkında merak uyandıran detaylar ortaya çıktı.

Beşiktaş’tan Kartal Kayra Yılmaz Açıklaması Geldi

Beşiktaş, futbolcusu Kartal Kayra Yılmaz'ın ayak bileğindeki iç ve dış yan bağlarda tam kat yırtık olduğunu duyurdu.

Yeşil Kundura Konkordato Sürecinde İflas Etti

Yeşil Kundura adıyla bilinen köklü Türk ayakkabı markası HK Kundura, iflas başvurusu yaptı ve faaliyetine son verdi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Gülistan Doku Açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasının titizlikle yürütüldüğünü ve tüm iddiaların derinlemesine araştırıldığını bildirdi.

Kerem Aktürkoğlu Baba Olacağını Duyurdu

Fenerbahçeli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, eşi Ceren Azak ile baba olacağını duyurdu. Aktürkoğlu, heyecanını paylaşarak, herkese böyle bir mutluluk dilediğini belirtti.