Polis ‘seyyar radar ikaz levhası’nı kaldırdı

Konuyla ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "İçişleri Bakanlığı'nın 'Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yapacağı çalışmalar' konulu genelgeye göre, 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedeflenmektedir. Son yıllarda meydana gelen trafik kazalarının analizinde, ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan hız kaynaklı trafik kuralı ihlallerinin, seyyar radar ikaz levhaları ve devamında ekiplerin bulunduğu bölgelerde yapılmadığını ancak bu levhaların ve trafik ekiplerinin olmadığı bölgelerde ise sürücülerin başta hız olmak üzere birçok trafik kuralını ihlal ederek, kazalara neden olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle sürücüler üzerinde yakalanma algısı oluşturmak ve tüm karayolu güzergahında başta hız ihlali olmak üzere trafik kurallarına uyma alışkanlığını ve Trafik kurallarına uyma düzeyini arttırmak amacıyla, radar hız denetimlerinde sürücüleri bilgilendirmek için kullanılan 'Seyyar Radar İkaz Levhası' uygulamasına son verilmiştir." denildi.

Samsun'da meydana gelen trafik kazalarının önemli bir kısmının hız kaynaklı, yoldan çıkma ve devrilme, önünde seyreden veya duran bir araca çarpma şeklinde meydana geldiği hatırlatılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Karayollarımızda vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, ilimiz genelinde 24 saat esasına göre radarla hız denetimleri yapılmakta olup, hız denetiminin yüzde 80'lik bölümü, şehir içi ve dışı yollarda, gece ve gündüz seyir halinde çevirme ekibi olmadan, diğer yüzde 20'lik bölümü ise sabit ve çevirme ekibiyle birlikte yapılmaktadır. İlimizde ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının meydana geldiği Samsun- Ankara, Ordu, Sinop Devlet Karayolları ile Atatürk Bulvarı, Korhan Ekiz Bulvarı, Anadolu Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Abdullah Gül Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, İlkadım bulvarı, Barış Bulvarı ve 100. Yıl Bulvarı başta olmak üzere diğer cadde ve sokak üzerinde radarla hız denetimleri yapılmaktadır. "
CİHAN

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Burak Yılmaz’dan Basın Toplantısında Sıcak Açıklamalar

Gaziantep FK'nın teknik direktörü Burak Yılmaz, Karagümrük maçı sonrası görüşlerini ifade etti. Takım ve maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadınlar Günü Mesajında Vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak önemli bir mesaj paylaştı.

İstanbul Erkek Lisesi’nde Yöneticilere Disiplin Cezası Verildi

İstanbul Erkek Lisesi'nde meydana gelen öğrenci kavgası sonrası okul yöneticileri görevden alındı ve başka okullara öğretmen olarak atandı.

Kabine Toplantısında Ortadoğu Gelişmeleri Ele Alınıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Beştepe'de kabine toplantısı gerçekleştirecek. Toplantının ana gündem maddesi Ortadoğu'daki savaş olacak.

Galatasaray Liverpool Maçının Hakemi Belli Oldu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki ilk maçında Liverpool ile karşılaşacak. Maçta İspanyol hakem Jesus Gil Manzano görev alacak.