SBS’de en fazla kaç tercih yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu yıl Seviye Belirleme Sınavı'na girecek öğrencilerin en fazla 12 tercih yapabileceklerini bildirdi.

Bakan Çubukçu, ''2009 Seviye Belirleme Sınavı Uygulaması'' konulu bir genelge yayımlayarak, SBS'nin ilköğretim 6'ncı sınıflar için 13 Haziran 2009 Cumartesi, 7'nci sınıflar için 7 Haziran 2009 Pazar, 8'inci sınıflar için 6 Haziran 2009 Cumartesi günü tüm yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da, aynı anda, merkezi sistemle gerçekleştirileceğini anımsattı.

Öğrencilerin geleceği açısından oldukça önem taşıyan bu sınavların sorunsuz ve sağlıklı bir ortamda tamamlanabilmesi açısından ilgili tüm kişi ve kuruluşların gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğinin altını çizen Çubukçu, kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.30'da fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonlara alınacağını ifade etti.

Genelgeye göre, öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanıyla sınava alınacak. Sınav başladıktan sonra ilk 30 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 60 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala salonda özürlü öğrenciler hariç en az ik öğrenci sınıfta tutulacak.

Öğrenciler sınava başı açık, temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle girecek. Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını kontrol ederek dağıtacak. Öğrenciler de kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın değiştirilmesini isteyecek.

Soru kitapçıkları A ve B olmak üzere iki ayrı türde olup, öğrencilerin kitapçık türünü cevap kağıdına doğru olarak işaretleyip işaretlemediklerini salon görevlileri kontrol edecek. Sınıfta unutulan, öğrenci tarafından götürülen ya da sınav güvenlik torbalarından çıkmayan evraktan salon görevlileri sorumlu olacak. Sınavda cevap kağıdının başkaları tarafından görülmesi ya da herhangi bir dokümandan kopya çekilmesi halinde salon görevlileri tutanakla durumu tespit edecek.

Sınav başvuru tarihinden sonra başka il ve ilçelerdeki okullarda nakli olan öğrencilerin durumları il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilerek, öğretim görmekte oldukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında sınava alınmaları sağlanacak. Tarım işçilerinin çocukları için de aynı uygulama gerçekleştirilecek.


-''KONTENJANLARA STANDART''-


Bakan Çubukçu'nun kontenjan girişi, tercih ve yerleştirme işlemlerinde dikkat edilecek hususlara da değindiği genelgeye göre, her türlü Anadolu liseleri ile fen ve sosyal bilimler liseleri ve merkezi yerleştirme ile öğrenci alan diğer liselerin kontenjanları belirlenirken, alan seçimleri de göz önünde bulundurulacak.

Mevcut derslik sayısı dikkate alınacak, okula her öğretim yılında alınacak öğrenci kontenjanlarının imkanlar ölçüsünde aynı olmasına özen gÖsterilerek, belli bir standarda oturtulması sağlanacak. Okula her öğretim yılında alınacak öğrenci kontenjanlarının imkanlar ölçüsünde aynı olmasına özen gösterilerek, belli bir standarda oturtulması sağlanacak.

Kütüphane, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar, yabancı dil laboratuvarları gibi bölümler daha fazla öğrenci alınması amacıyla dershaneye dönüştürülmek suretiyle kontenjan artırımı cihetine gidilmeyecek.


-''TERCİHLER 13-17 TEMMUZDA ALINACAK''-


Kontenjan girişleri okullar tarafından 1-8 Haziran 2009 tarihleri arasında e-okul sisteminden yapılacak. Bakanlık birimleri de 15-19 Haziran 2009 tarihleri arasında bunları kontrol edecek. Bu tarihten itibaren kontenjan artışı yapılmayacak.

Okullar yıl sonu başarı puanlarına olan itirazları 15 Haziran-3 Temmuz 2009 tarihleri arasında düzeltecek. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı ise 13 Temmuz 2009 tarihinde ilan edilecek. Tercihler, 13-17 Temmuz 2009 tarihleri arasında okul müdürlüklerince alınacak. Bu yıl öğrenciler en fazla 12 tercihte bulunacak.

Birinci yerleştirme sonuçları 24 Temmuz 2009 tarihinde açıklanacak. Sınavlarla ilgili tüm bilgiler, ''http://oges.meb.gov.tr'' internet adresinde görülebilecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Galatasaray Yıldızı Asprilla Paylaşımıyla Tepkileri Üzerine Çekti

Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Yaser Asprilla ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. Takımın yeni oyuncusu hakkında merak uyandıran detaylar ortaya çıktı.

Beşiktaş’tan Kartal Kayra Yılmaz Açıklaması Geldi

Beşiktaş, futbolcusu Kartal Kayra Yılmaz'ın ayak bileğindeki iç ve dış yan bağlarda tam kat yırtık olduğunu duyurdu.

Yeşil Kundura Konkordato Sürecinde İflas Etti

Yeşil Kundura adıyla bilinen köklü Türk ayakkabı markası HK Kundura, iflas başvurusu yaptı ve faaliyetine son verdi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Gülistan Doku Açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasının titizlikle yürütüldüğünü ve tüm iddiaların derinlemesine araştırıldığını bildirdi.

Kerem Aktürkoğlu Baba Olacağını Duyurdu

Fenerbahçeli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, eşi Ceren Azak ile baba olacağını duyurdu. Aktürkoğlu, heyecanını paylaşarak, herkese böyle bir mutluluk dilediğini belirtti.