Sınıra yeni askerler sevkediliyor

Şırnak'ta biri yarbay 3 askerimizin şehit olduğu karayolunda güvenlik güçleri gelen bir ihbar üzerine Gabar Dağı eteklerinde önlem alarak operasyona başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ‘güvenlik bölgesi' ilan ettiği ve PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı operasyonlar sürdüğü Şırnak ve çevresinde operasyon yoğun olarak sürerken, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Stratejik bölgelerin tutulduğu bölgede arttırılan kontrol noktalarında insanlar ve araçlar didik didik aranıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı ‘Balyoz operasyonu’ Şırnak'ın Cudi, Gabar Dağları ile Bestler Dereler bölgesinde sürerken, Genelkurmay Başkanlığı'nın Şırnak’ın İdil İlçesi'nden Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'ne kadar güvenli bölge ilan ettiği yaklaşık 300 kilometrelik bölgede güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Kuzey Irak'a yapılacak olası sınır ötesi operasyonu kapsamında teröristlerin geçiş güzergâhları tutulurken Mehmetçik, stratejik noktaları tuttu.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı birlikler, bölgenin hakim tepelerine yeni tank ve toplar yerleştirdi. Kuzey Irak sınırında oluşturulan mevzilere de yeni askerler sevkediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın ‘güvenli bölge' ilan ettiği alanlarda yeni kontrol noktaları kurulurken, buralardan geçen kişi ve araçlar günün 24 saati didik didik aranıyor. Mehmetçikler, askeri konvoyların geçiş güzergâhında sık sık mayın taraması yaparken, havadan helikopterlerinde destek veriyor.

Karayolları ekipleri de Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri mayını patlatması sonucu Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen’in şehit olduğu 5 askerinde yaralandığı saldırının ardından bölgedeki yolları asfalt dökerek onarıyor.

Bu arada ‘güvenlik bölgesi' ilan edilen alanların belirli kesimlerine gazetecilerin girmesine izin verilmiyor. Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi Damlarca Köyü yakınlarındaki kontrol noktasına gelen gazetecilere kimlik kontrolü yapıldıktan sonra daha ileriye geçmelerine izin verilmedi.

HÜRRİYET

 

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

mRNA Aşı Teknolojisi Kanser Tedavisinde Yeni Umutlar Sunuyor

Yeni bir araştırma, mRNA kanser aşılarının etkinliğini artıran ve tümörlere karşı gizli bir bağışıklık mekanizmasını harekete geçiren bir hücre yolunu ortaya çıkardı.

Amed Sportif Faaliyetler Süper Lig İle Yan Yana

Amed Sportif Faaliyetler, 1. Lig'deki son maçında Iğdır FK'ya karşı galip gelirse, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselebilecek.

Trabzonspor’un Felipe Augusto İle Deplasman Performansı

Trabzonspor'un 22 yaşındaki forveti Felipe Augusto, bu sezon 31 hafta sonunda 13 gol atarken, bu gollerin 10'unu deplasman maçlarında kaydetti.

Alman Devi Borussia Dortmund Dorgeles Nene İçin Devrede

Fenerbahçe, Salzburg'dan 18 milyon Euro'ya transfer ettiği Dorgeles Nene için 25 milyon Euro talep ediyor. Alman kulübünden resmi bir teklif alındığı bildirildi.

PSG Bayern Münih Maçında Rekorlar Kırıldı

Paris Saint Germain ve Bayern Münih arasında oynanan 5-4'lük UEFA Şampiyonlar Ligi maçı, 9 golle tarihe geçti ve birçok rekor kırdı.