Suudi Arabistan’da Türkiye ile Anlaşmalar Onaylandı

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Türkiye ile yenilenebilir enerji ve sivil savunma konularında anlaşmalar yapılması amacıyla bakanlıklara yetki verirken, sosyal hizmetler alanındaki işbirliği için mutabakat zaptını da onayladı.

TOPLANTI DETAYLARI

Resmi ajansın bildirdiğine göre, Bakanlar Kurulu, Veliaht Prens ve Başbakan Muhammed bin Selman’ın başkanlığında Riyad’da bir araya geldi. Toplantıda, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınırken, Suudi Arabistan’ın Gazze Barış Kurulu’na verdiği destek bir kez daha vurgulandı. Kurulun, Gazze Şeridi’ndeki saldırıların sona erdirilmesi ve bölgenin yeniden imarına yönelik geçici bir yapı olduğu ifade edildi.

YETKİLENDİRMELER

Buna ek olarak, toplantıda Suudi Arabistan’ın dost ve kardeş ülkelerle yaptığı mutabakat zabıtları ve anlaşmalar değerlendirildi. Bu bağlamda, Bakanlar Kurulu, Türkiye ile yenilenebilir enerji santrali projelerine dair taslak anlaşmanın görüşülmesi ve imzalanması için Enerji Bakanı’na yetki verdi. Ayrıca, Türkiye ile sivil savunma alanında mutabakat zaptı imzalanması konusunda da İçişleri Bakanı’na yetki tanındı. Riyad ile Ankara arasında sosyal hizmetler alanında varılan mutabakat zaptı ise onaylanmış oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fenerbahçe’de Edson Alvarez Ameliyat Sürecine Girdi

Fenerbahçe’nin oyuncusu Edson Alvarez, sakatlığı nedeniyle ameliyat oldu. Meksikalı futbolcunun 1.5 ay daha sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Müslüman Futbolculara İftar İzni Uygulaması Başlıyor

İngiltere Premier Lig, futbolcuların oruçlarını maç sırasında açmalarına izin verecek. İftar sırasında maçlar kısa bir süreliğine durdurulacak.

İran Dışişleri Bakanı Anlaşma Sağlandığını Açıkladı

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile temel prensipler üzerinde uzlaştıklarını ifade etti. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ilişkileri önemli ölçüde etkileyebilir.

Ramazan’da Kırmızı Et Tedariki Güvence Altında

Ramazan ayının yaklaşmasıyla kırmızı et sektöründe talep artışı bekleniyor. UKON Başkanı Ahmet Hacıince, fiyatların arz ve alım gücüne bağlı olduğunu vurguladı.

Darphane’de Cumhuriyet Altınında Rekor Basım Gerçekleşti

Yüksek altın fiyatları nedeniyle yatırımcıların ilgisi artarken, Darphane 2026'nın Ocak ayında 1 milyon 392 binden fazla ziynet altını üretti.