Taksi ücretini fazla bulunca kurşun yağdırdı

Küçükçekmece’den 34 TJY 56 plakalı ticari taksisiyle müşteri alan Engin Çaylı (28), müşterinin isteği üzerine Şişli’ye doğru yola çıktı.

Fulya Bayırı Caddesi üzerinde inmek isteyen müşteri, 58 liralık taksimetre ücretine itiraz etti. Çaylı ve arka koltukta oturan müşteri arasında tartışma yaşandı.

Müşteri bir anda üzerinde taşıdığı silahı çekerek sürücü Engin Çaylı’ ya ateş etmeye başladı. Silahtan çıkan kurşunlarla bacağı ve kolundan yaralanan ticari taksi sürücüsü çevredeki vatandaşlar tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Silahlı müşteri ise olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri ticari taksi ve olay yerinde inceleme çalışmaları yaptı.

 

Çaylı’nın tedavi gördüğü Şişli Hamidiye Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekleyen arkadaş ve meslektaşları olaya tepki gösterdi. Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Lütfü Kaya, kabinli araç istediklerini belirterek ‘Arkadaşımız Sefaköy’den müşteri alıyor ve Şişli’ye getiriyor. Müşteri 58 liralık ücrete itiraz ediyor ve silahını çekip arkadaşımızı vuruyor. Biz bu yaşananlardan bıktık. Bu sorunun çözümü panik butonları değil, kabinli araçlardır’ şeklinde konuştu.

Nakliyat – İş Şoförler Temsilcisi Hüseyin Evcimen ise çalıştıkları araçların yasalara uygun olmadığını belirterek ‘ 1 milyon 750 bin liraya plaka alanlar 100 bin liralık kabinli araç almıyorlar. Bu teneke gibi arabalarda çalışıyoruz. Şoförün canı paradan kıymetsiz değildir. Şoförler ölüyor’ dedi.

Olayın yaşandığı ticari taksinin içerisindeki kanlar ve kurşun delikleri dikkati çekti. Polisin olayla ilgili soruşturması sürerken, Çaylı’ nın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

MİLLİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Mücteba Hamaney’in Moskova’daki Sağlık Durumu Tartışmalı

İran'ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney'in, babası Ali Hamaney'in ölümünden sonra yaralandığı ve Moskova'da tedavi edildiği bildirildi.

Uşak’ta Av Tüfeğiyle Vurulan Kişi Hayatını Kaybetti

Uşak'ta traktör kullanırken av tüfeğiyle vurulan bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili husumetli olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

Bursa Çiftlik Yangınında 580 Hayvan Telef Oldu

İnegöl'deki bir hayvan çiftliğinde çıkan yangında 580 hayvan öldü, 100 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan kurtarıldı. Yangının sebebi araştırılıyor.

El Bilal Toure’den Taraftarlara Teşekkür Mesajı

Beşiktaşlı El Bilal Toure, sosyal medya üzerinden destek veren taraftarlarına teşekkür ederken, eleştirilerine yanıt vererek eleştirmenleri kınadı ve daha yapıcı bir tutum sergilemelerini istedi.

Fenerbahçede Teknik Direktör Krizi Büyüyor

Fenerbahçe, teknik direktör Domenico Tedesco'nun geleceği için alternatifler belirledi. Eğer Tedesco ile yollar ayrılırsa, kulüp eski teknik direktör Aykut Kocaman'a dönebilir.