Taksitle ölmeyelim taksitle ödeyelim

Tüketiciler Birliği tarafından kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla başlatılan 'Taksitle Ölmeyelim, Taksitle Ödeyelim' kampanyasında kısa süre içinde 9 bin imzaya ulaşıldığı bildirildi.

Tüketiciler Birliği tarafından kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla 21 Aralıkta başlatılan ''Taksitle Ölmeyelim, Taksitle Ödeyelim'' kampanyasında kısa süre içinde 9 bin imzaya ulaşıldığı bildirildi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 milyon kişide 43 milyon kredi kartı bulunduğunu anımsattı.

2008 Kasım ayı itibariyle tüketicinin kredi borcu stokunun 122 milyar TL'ye ulaştığını bunun yaklaşık 36 milyar TL'sinin ise kredi kartı borcu olduğunu belirten Kaya, kredi kartı kullanımı nedeniyle kötüye gidiş sürecinin olduğu yönünde açıklamalar yapmalarına karşın tüketicilerin harcamalarında herhangi bir kısıtlamaya gitmediklerini bildirdi.

Kaya, uyarılarına karşın kart kullanımında dikkatli olmayan tüketicilerden 1 milyonuna borçlarını ödeyememeleri nedeniyle takip başlatıldığını belirterek, temerrüte düşen tüketici sayısının ise hızla arttığını ifade etti.

Kredi kartı borçlarının tarafından yeniden yapılandırılarak, mağdurlara yıllık yüzde 18 faiz oranıyla 24 ay taksit olanağı sağlanmasını istediklerini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

-HEDEF 500 BİN İMZA-

''Bu talebimizin yerine getirilmesi amacıyla 21 Aralıkta İstanbul'da 'Taksitle Ölmeyelim Taksitle Ödeyelim' adında kampanya başlattık. Bu kampanyayı Türkiye genelindeki 14 şubemizde de sürdürüyoruz. Bugüne kadar 4 bin 500'ü internet yoluyla olmak üzere toplam 9 bin imza topladık. Bu kadar süre içerisinde topladığımız bu kadar imza ciddi bir rakam. Kampanyaya destek vermek isteyenler http://kredikarti.tuketiciler.org adlı internet sitesinden elektronik imza atabilirler.''

Kaya, yaklaşık 2 ay sürecek olan kampanyada 500 bin imza toplamayı hedeflediklerini kaydetti. Kaya, toplayacakları imzaları daha sonra ilgili yerlere ileteceklerini de sözlerine ekledi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Osimhen Beşiktaş Karşısında Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

Galatasaray, Beşiktaş karşısında Victor Osimhen'in attığı golle öne geçti. Nijeryalı futbolcu, derbilerdeki ilk golünü kaydederek bu sezonki toplam golünü 11'e çıkardı.

Galatasaray’ın Beşiktaş Derbisindeki Kart İstatistiği

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbide 4 maçını 10 kişi tamamladı. Öne çıkan detaylar ise dikkat çekti.

Netanyahu’dan İran ve Lübnan İle İlgili Açıklamalar

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'a yönelik savaşta önemli hedeflerin imha edildiğini belirterek, Lübnan hükümetini Hizbullah'a karşı uyardı. Silahsızlandırılmaması felaket sonuçlar getirebilir.

Trump İki Günde 42 İran Gemisini Vurdu

ABD Başkanı, İran’ın askeri gücünün zayıflatıldığını belirterek, donanmalarına ait 42 geminin üç gün içinde imha edildiğini açıkladı.

Okan Buruk’tan Hakemlere Sert Eleştiriler Geldi

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş ile oynanan derbinin ardından değerlendirmelerde bulundu.