Tayyip Erdoğan’dan katliama tepki geldi!

Nijerya'da İslam adına olduğunu iddia ederek katliamlarda bulunan ve son olarak bir kasabada 2 binden fazla kişiyi katleden terör örgütü Boko Haram'ın saldırısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kınama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya' nın Baga kasabasındaki terör saldırısını kınayarak, "Masum insanların hunharca katledildiği terör saldırıları herhangi bir din ya da medeniyetle bağdaştırılamayacağı gibi hangi gerekçeyle olursa olsun asla mazur görülemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya’nın kuzeydoğusunda yer alan Baga kasabasındaki terör saldırılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye olarak, Nijerya’nın kuzeydoğusunda yer alan Baga kasabasındaki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Terörün her türüne karşı olan Türkiye, kardeş ülke Nijerya’nın acılarını en samimi duygularla paylaşmakta, Baga sakinleri başta olmak üzere tüm Nijeryalılara başsağlığı dilemektedir.

Masum insanların hunharca katledildiği terör saldırıları, herhangi bir din ya da medeniyetle bağdaştırılamayacağı gibi hangi gerekçeyle olursa olsun asla mazur görülemez.

Bu menfur saldırı, uluslararası toplumun terör konusunda kararlı bir tavır sergileyerek etkin bir iş birliği yapmasının kaçınılmaz hale geldiğini teyit etmektedir.

Tüm dünyada derin üzüntüye neden olan son saldırılar, nefret söylemlerinin ve ötekileştirmelerin sona ereceği, karşılıklı saygıya dayalı bir barış ortamının tesisi için hepimize büyük görevler düştüğünü açıkça ortaya koymaktadır.

Nijerya’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Lynqor BAE’de Yapay Zekâ Destekli Modelini Tanıttı

MENA bölgesinde pazarlama harcamaları artarken, karmaşık yapılar sorun yaratıyor. Lynqor, BAE'de yapay zeka destekli çözümünü tanıtarak bu sorunu ele almayı hedefliyor.

İstanbul Kırtasiye Fuarı Yeniden Sektörü Buluşturuyor

İstanbul Kırtasiye Fuarı'nın 32. edisyonu, T.C. Ticaret Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası'nın katılımıyla açıldı. Etkinlik, Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nin organizasyonunda gerçekleştiriliyor.

MSB’den Yeni Komando Tugayı Kurulumu Açıklandı

Savunma Bakanlığı, yeni komando tugaylarının, güncel tehditler ve modern harekat anlayışlarıyla oluşturulacağını duyurdu. Bu yapı, mevcut organizasyonlardan farklılık gösterecek.

Uçak Bileti Fiyatları Tavan Fiyat Artışıyla Yükseldi

Savaş nedeniyle artan jet yakıtı fiyatları, uçak biletlerine yansıdı. Özellikle son dakikada alınan biletlerde belirgin zamlar gözlemleniyor.

Avrupa Birliği’nden Çocuklar İçin Yaş Doğrulama Uygulaması

Avrupa Birliği, çocukları internette korumak amacıyla yaş doğrulama sistemi üzerinde çalışıyor. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, sistemin yakın zamanda devreye gireceğini açıkladı.