“TBMM Heyeti Akkuyu NGS’yi Ziyaret Etti”

Türkiye, enerji üretimi ve kaynak arayışlarına hız kazandırırken, yenilenebilir enerji yatırımlarını da artırıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz öncülüğündeki heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasını ziyaret etti. TBMM heyeti, ziyaret sırasında Akkuyu Nükleer AŞ yetkilileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Nükleer Düzenleme Kurumu temsilcileriyle bir araya geldi.

GÖZLEM YAPILDI

Akkuyu Nükleer AŞ’den alınan bilgilere göre, heyet saha ziyaretinde Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu NGS hakkında bilgi alarak devam eden projeleri yerinde gözlemledi. Ziyaret sırasında iş güvenliği brifinginin ardından inşa halindeki santralin geniş bir alanında, güç ünitelerinin panoramasını sunan en yüksek noktayı ziyaret ettiler. Ayrıca, Akkuyu NGS’nin 2’nci ve 4’üncü üniteleri için getirilen türbin ve reaktör bileşenleri gibi büyük ekipmanların depolandığı alanı da görme fırsatı buldular. Yetkililer, heyet üyelerine inşaat aşamaları, kullanılan teknolojiler ve projenin diğer detayları hakkında bilgi sundu.

ENERJİDE GURUR DUYULAN PROJE

Yusuf Ziya Yılmaz, Akkuyu NGS’nin inşasının önemine vurgu yaparak, “Burada belki de dünyanın en sayılı, en iddialı ve yatırım maliyeti en yüksek projelerinden biri hayata geçiriliyor. Böyle büyük bir projeye benim ülkemin ev sahipliği yapması, sonuçta da bir ülkenin kalkınması için vazgeçilmez bir konu olan enerji meselesini de çözme yönünde çok katkı verecek olması bir yurttaş olarak bile beni çok duygulandırdı ve mutlu etti. Her biri 1.200 megavat olan, 4 reaktörün birden en kısa sürede üretime geçip, 4 bin 800 megavatlık kurulu gücün devreye girmesi ile ülkemizdeki enerji çeşitliliğinin, sürdürülebilirliğin ve kesintisiz bir enerji kaynağının garantisini sağlayacak olan bu tesis ile ne kadar övünsek az. Bu santralin kurulumunda görev yapanların başarılarının devamını diliyorum” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

SON DURUM

Akkuyu NGS’nin 1’inci ünitesinde tam ölçekli devreye alma çalışmaları sürüyor. 1’inci güç ünitesinin tüm sistemleri kademeli olarak işletmeye hazır hale getiriliyor ve tasarım parametrelerine uygunlukları kapsamlı bir şekilde kontrol ediliyor. Diğer güç ünitelerindeki çalışmalar ise planlı bir şekilde devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Özgür Özel Bahçeli ile Selamlaştı Genel Kurulda

2026 bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı. Siyasi yumuşama sinyalleri, liderlerin selamlaşması ve karşılıklı jestlerle gözlemlendi. Özgür Özel'in Bahçeli'yle tokalaşması dikkat çekti.

Pegasus Hava Yolları Czech Airlines’i Satın Alıyor

Pegasus Hava Yolları, Çekya merkezli Czech Airlines ile Smartwings'i toplamda 154 milyon euroya bünyesine kattı.

Kartalkaya Yangın Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Grand Kartal Otel'deki yangın faciasıyla ilgili davanın gerekçeli kararı yayımlandı. 406 sayfada, ihmallerin ağırlığı ve kurtarma sürecindeki gecikmelere dikkat çekildi.

Boşanma Aşamasında Eşini Bıçaklayan Şüpheli Gözaltına Alındı

Aydın'da bir çift, boşanma davası sonrası adliye önünde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle biri eşini bıçaklayarak gözaltına alındı.

Erdoğan: 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Esad rejiminin devrilmesinin yıl dönümünde Suriye halkına Türkiye'nin selam ve sevgilerini iletti.