Trabzonspor, Galatasaray’ı Mağlup Ederek Şampiyonluk İddiasını Güçlendirdi

Süper Lig’de 2025-2026 sezonu büyük bir heyecana ev sahipliği yapıyor.

LİGİN 28. HAFTASINDA DEV MAÇ

Bu kapsamda ligin 28. haftasında Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ile Okan Buruk’un çalıştırdığı lider Galatasaray, hakem Cihan Aydın’ın yönetiminde Akyazı Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Trabzonspor, sahasında konuk ettiği rakibini 2-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Maçın başlama düdüğünün çaldığı 4. dakikada Trabzonspor, Paul Onuachu’nun kafa golüyle öne geçti. Bu gol, Galatasaray’ın bu sezon yediği en erken gol olurken, Onuachu ise ligde 22. defa fileleri havalandırdı.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Galatasaray, 48. dakikada Wilfried Singo’nun attığı golle durumu eşitledi.

51. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın Wagner Pina’ya yarattığı müdahale sonrası hakem Cihan Aydın sarı kartına başvurdu. VAR hakemi Erkan Engin, durumun potansiyel kırmızı kart olabileceği için Aydın’ı incelemeye çağırdı. Ancak Cihan Aydın, monitörden yaptığı incelemenin ardından sarı kart kararını değiştirmedi.

Trabzonspor, 62. dakikada stoperi Chibuike Nwaiwu’nun kafa golüyle bir kez daha öne geçti. Bu gol, Trabzonspor’un bu sezon Süper Lig’de en fazla duran top golü atan takım olmasını pekiştirirken, Nwaiwu’nun golüyle bu alanda elde ettikleri gol sayısını 22’ye yükseltti.

Sonuç olarak Trabzonspor, Galatasaray’ı evinde oynadığı 6. lig karşılaşmasının ardından mağlup etti. Bordo-mavililer bu galibiyetle birlikte puanını 63’e yükseltti.

Galatasaray, 4 maç sonra sahadan yenilgiyle ayrıldı ve bir maçı eksik olmak kaydıyla toplam 64 puanda kaldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Süper Lig kariyerinde Okan Buruk ve Galatasaray’ı 8. karşılaşmasında ilk kez mağlup etmeyi başardı.

Trabzonspor, bir sonraki hafta 11 Nisan Cumartesi günü 17.00’de Alanyaspor’a konuk olacak. Galatasaray ise 8 Nisan Çarşamba 20.00’de Göztepe ile erteleme maçına çıkacak. Ardından 12 Nisan Pazar günü yine 20.00’de Kocaelispor’u ağırlayacak.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Volkan Demirel Açıklamalarda Bulundu

Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Volkan Demirel, Göztepe maçından sonra hakemlerin Türk futbolundaki gelişime engel olduğunu vurguladı ve gelecekteki maça odaklanacaklarını belirtti.

Ankara’nın Ünlü Kabadayısı Ahmet Turgut Hayatını Kaybetti

Ankara'nın tanınmış kabadayısı Ahmet Turgut, 91 yaşında hayatını kaybetti. Çakıcı, serbest kaldığında ilk ziyaret ettiği kişi Turgut olmuştu.

Kasımpaşa Kalecisi Gianniotis Kaleden Kaleye Gol Attı

Süper Lig'de Kasımpaşa ve Kayserispor arasında gerçekleşen karşılaşmada, Kasımpaşa'nın kalecisi Andreas Gianniotis, kaleden kaleye bir gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Fenerbahçe’de Amrabat İçin Transfer Hamlesi Başladı

Fenerbahçe'den kiralanan Sofyan Amrabat için Real Betis, Dünya Kupası öncesinde oyuncunun bonservisini almak istiyor. Yönetim, piyasa değerinin artmasından endişeli.

İtalya’da Teknik Direktör Krizi Derinleşiyor

İtalya, yeni teknik direktör arayışına hız verdi ve Vincenzo Montella'nın da yer aldığı 3 aday üzerinde çalışmalar yürütmeyi planlıyor.