Trump: İran’ın Nükleer Tesislerinden Biri Yok

İRAN’NIN NÜKLEER TESİSLERİNE YAPILAN SALDIRI

ABD’de gerçekleştirilen yeni bir değerlendirme, Amerikan uçaklarının İran’ın üç nükleer tesisinden yalnızca birini etkisiz hale getirdiğini ortaya koyuyor. NBC News’ün haberine göre, raporda geri kalan iki nükleer tesisin büyük ölçüde hasar almadığı bilgisi yer alıyor. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran nükleer tesislerine yönelik daha kapsamlı bir saldırı planını reddettiği bildiriliyor. İsrail’in Tahran’ı vurmasının ardından başlayan savaşın 10. gününde ABD, İran’ı hedef almış durumda.

PENTAGON’UN AÇIKLAMALARI KAPSAMINDA

ABD saldırısı, İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan’daki nükleer tesislerine yapıldı ve bu operasyonda “sığınak katili” olarak bilinen B-2 hayalet bombardıman uçakları kullanıldı. Önceki açıklamalarda, İran’ın nükleer kapasitesinin tamamen yok edildiği öne sürülmüştü. Ancak son olarak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’ın nükleer programının 1-2 yıl geriletildiğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump ve Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın nükleer programının yok edildiği yönündeki iddialара tepki göstererek, Pentagon raporunun sızdırılmasına dikkat çekti. Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, konuyla ilgili resmi tahminin 2 yıl kadar geriye gidebileceğini ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.

Galatasaray Antalyaspor’a Karşı Yenilmezliğini Sürdürüyor

Galatasaray, Antalyaspor ile yaptığı son 19 maçta 15 kez galip gelirken, 4 mücadelede ise berabere kaldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’deki Terör Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir DEAŞ militanının Amerikan ve yerel birliklere düzenlediği terör eylemini sert bir dille lanetledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Entübe Edildi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kolon kanseri tedavisi sırasında durumu kötüleşti. Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor ve hayati tehlikesi sürüyor.