Trump’tan İran Açıklaması: Ateşkesin Sürmesi Gerekiyor

ABD BAŞKANI TRUMP’IN İRAN’A YÖNELİK AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Donald Trump, İran savaşına dair güncel gelişmeleri değerlendirdiği telefon röportajında, Hürmüz Boğazı’ndaki ticari gemilere ve Amerikan savaş gemilerine yönelik saldırılar üzerine düşüncelerini paylaştı.

İran’ın, “yoğun bir ateş açılmadı” ifadesine vurgu yapan Trump, saldırıların ve ateşkesin ihlal edilip edilmediğiyle ilgili soruya ise, “Size açıklama yaparız. Gemiler hareket ediyor. Dün gece çok fazla gemi, büyük gemiler hareket etti ve ateş açılmadı. Sanırım son zamanlarda biraz oldu. Bunu inceliyorum” şeklinde cevap verdi.

İRAN ATEŞKESİ UYGULAMALI

İran’ın ateşkesin sürdürülmesi konusundaki umudunu dile getiren Trump, “Onlar için olabilecek en iyi şey, bizim ateşkesi yürürlükte tutmamızdır” dedi. Hürmüz Boğazı’ndaki çatışmaya dair son gelişmelere dikkat çeken Trump, “Bunu yeni duyduk ve inceleyeceğiz. Olması gereken şey, Güney Kore’nin devreye girmesi. Vurulan Güney Kore gemisiydi. Bence eğer geminiz vuruluyorsa hemen birilerini göndermelisiniz” diye ekledi.

BÜYÜK HASAR YOK

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yönelik saldırılar hakkında gelen sorulara Trump, bu ülkeye yönelik füzelerin ve insansız hava araçlarının “büyük ölçüde düşürüldüğünü” vurgulayarak, “Büyük bir hasar yok” ifadesini kullandı.

Savaşın sona erme ihtimali açısından mevcut durumu değerlendiren Trump, “Durumu kontrol altında tutuyoruz. Bir şekilde kazanırız” açıklamasıyla sözlerini noktaladı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Sivasspor’da Olağan Kongre Tarihi Belirlendi

Sivasspor, 19 Mayıs Salı günü olağan kongresini gerçekleştireceğini açıkladı.

Apple Türkiye’den Ürünlere Yeni Zam Uygulandı

Apple Türkiye, eylül ayından bu yana dolar kurundaki yüzde 10 artışı dikkate alarak iPhone 17 ve AirPods modellerine yeni zammını uygulamaya koydu.

Çalhanoğlu’ndan Şampiyonluk Coşkusu Dansı

Inter, Serie A'da Parma'yı 2-0 mağlup ederek şampiyonluğunu duyurdu. Hakan Çalhanoğlu, takımıyla İtalya'daki 7. kupasını kazandı.

Paymix Soruşturmasında Üçüncü Operasyon Tamamlandı

Malta merkezli Paymix, yasa dışı bahis operasyonlarına finansman sağladığı tespit edilen 38 kişi için gözaltı kararı aldı.

Galatasaray’da Başkanlık Seçimi Süreci Başlıyor

Galatasaray Divan Başkanlığı, Dursun Özbek'in seçimde tek aday olarak yer alacağını ve başka başvurunun bulunmadığını belirtti, böylece seçim süreci sona erdi.