TSE ‘Beyaz Şapkalı Hacker’ yetiştiriyor

Bu yıl ağustos ayında vereceği eğitimle Türkiye'ye yeni güvenlik uzmanı olan 'Beyaz Şapkalı Hacker'ler yetişecek.

Eğitimlerde, lise, ön lisans ve lisans öğrencilerine yüzde 50 indirim, kamu personellerine yüzde 25 indirim yapılacak. Eğitimlerde, IT (enformasyon teknolojisi) güvenlik görevlileri, denetçiler, güvenlik uzmanları, site yöneticileri ve ağ altyapı bütünlüğü konusunda çalışmalar yapanlara, saldırganlara karşı koyabilmek için gerekli olan en uygun savunma yöntemlerinin seçilmesi ve bu yöntemlerin en verimli şekilde nasıl kullanılacağı öğretiliyor.

İlk olarak 2014'te 200 katılımcıyla gerçekleştirilen eğitim, bu yıl yine TSE'nin Ankara'daki merkezinde 10-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak. TSE Yazılım Test ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı organize ettiği eğitimlerde 'Sızma Testi, Eğitim Ve Danışmanlık Hizmeti Veren Personel ve Firmalar İçin Yetkilendirme Programı' ile 'Sızma Testi Teknik Kriterleri Programı' adlı iki ayrı çalışma yapılacak. Eğitim programında Beyaz Hacker'lar için tanımlı 'Stajyer Sızma Testi Uzmanı', 'Kayıtlı Sızma Testi Uzmanı', 'Sertifikalı Sızma Testi Uzmanı' ve 'Kıdemli Sızma Testi Uzmanı' olmak üzere 4 farklı uzmanlık seviyesi belirlendi.

TÜRKİYE

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Real Madrid’de Mourinho Krizi Derinleşiyor

Real Madrid, yeni teknik direktör arayışında Jose Mourinho'nun ismini düşündü ancak futbolcuların tepkisi, yönetimde gerginliğe yol açtı.

Uğurcan Çakır Avrupa’da İkinci Kurtarış Yüzdesiyle Parlıyor

Galatasaray'ın kalecisi Uğurcan Çakır, yüzde 79 kurtarış oranıyla Avrupa'nın en iyi kalecileri arasında ikinci sıradaki yerini aldı ve dikkatleri üzerine topladı.

Beşiktaş, Gaziantep FK’yı Deplasmanda Mağlup Etti

Beşiktaş, Süper Lig'deki 32. hafta karşılaşmasında Gaziantep FK'yı 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. İlk yarıda Djalo ve Asllani'nin golleriyle kazandı.

İstanbul’da Basın Mensupları İçin 1 Mayıs Güzergahları Belirlendi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için basın mensuplarının ulaşımını kolaylaştıracak özel geçiş yolları oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs Kutlama Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde tüm işçi ve işverenlere sevgi ve selamlarını iletti.