TÜBİTAK eski başkanı gözaltına alındı!

Geçen Cuma günü 4 yıldır görev yaptığı TÜBİTAK başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz cuma günü katıldığı bir televizyon programında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI DA TUTUKLU
TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz da, geçtiğimiz hafta Ankara’da yürütülen ‘böcek’ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Palaz ile birlikte, Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan da tutuklanan isimler arasında yer almıştı.


YÜCEL ALTUNBAŞAK KİMDİR
Prof. Dr. Yücel Altunbaşak 1971 yılında Kayseri’de doğdu. 2009-2011 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörlük görevini yürüten Altunbaşak, Ağustos 2011’den bu yana TÜBİTAK Başkanı olarak görev yaptı. Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi’nden 1992’de yüksek şeref derecesiyle aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Rochester Üniversitesi'nden sırası ile 1993 ve 1996’da yine yüksek şeref derecesi ile tamamladı. Temmuz 1996’da Hewlett–Packard Araştırma Laboratuvarlarına katıldı. Aynı dönemde Stanford ve San Jose Devlet Üniversitelerinde danışman yardımcı doçent olarak dersler verdi.

Silikon Vadisi’nde üç sene çalıştıktan sonra akademiye geçen Prof. Dr. Altunbaşak, 1999 yılında, Georgia Institute of Technology’de (GATECH) yardımcı doçent olarak işe başladı. 10 sene GATECH’de görev yapan Altunbaşak, bir yandan da endüstri ile çok yakın bir çalışma yürüttü. Uydu ve kablo TV şirketlerine MPEG video sıkıştırıcı cihazı üreten bir firma, Prof. Dr. Altunbaşak’ın geliştirdiği ürün prototipini lisanslayarak başarılı bir şekilde satışına başladı. 2003-2006 yaz aylarında Sabancı Üniversitesi’nin Network Öğretim Üyesi kadrosunda çalıştı. 2006 yılında Vestel ile çalışmaya başlayan Altunbaşak, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, LCD TV’ler için TÜSİAD Jüri Özel Ödülüne layık görülen “Pixellence” markalı görüntü işleme projesinin başlatılmasına öncülük etmiş ve bu projeyi geliştiren takıma liderlik yaptı.

Alanının en prestijli dergilerinde editörlük ve mesleki örgütlerde başkanlık yapan Altunbaşak’ın çok sayıda akademik onur, ödül ve taltifleri bulunuyor.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Galatasaray’ın Beşiktaş Derbisindeki Kart İstatistiği

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş ile oynadığı son 5 derbide 4 maçını 10 kişi tamamladı. Öne çıkan detaylar ise dikkat çekti.

Netanyahu’dan İran ve Lübnan İle İlgili Açıklamalar

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'a yönelik savaşta önemli hedeflerin imha edildiğini belirterek, Lübnan hükümetini Hizbullah'a karşı uyardı. Silahsızlandırılmaması felaket sonuçlar getirebilir.

Trump İki Günde 42 İran Gemisini Vurdu

ABD Başkanı, İran’ın askeri gücünün zayıflatıldığını belirterek, donanmalarına ait 42 geminin üç gün içinde imha edildiğini açıkladı.

Okan Buruk’tan Hakemlere Sert Eleştiriler Geldi

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Beşiktaş ile oynanan derbinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da Trafik Düzenlemeleri ve Metro Kapatmaları

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri sebebiyle bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak.