Türk oyun şirketi ABD pazarına giriyor!

Yapay zeka destekli sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunları konusunda uzmanlaşmış bir oyun şirketi olan NBL Games, tohum yatırım turunu başarıyla tamamladıktan sonra ABD pazarına girmeye hazır olduğunu duyurdu.

Şirket, sürekli büyüyen 1,5 milyar dolarlık oyun endüstrisinde yapay zeka destekli çok oyunculu sosyal bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarına odaklanan ‘Quiz Crush’ oyunuyla dikkat çekti. İlk yatırım turunu 150 milyon TL’yi aşan değerleme ile tamamlayan tohum yatırım turuna Heaventures, Abidin Gülmüş, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanlı, Savaş Keleş, Cengiz Zabcı gibi yatırımcılar destek verdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Erdem Yurdanur, “Oyuncularımıza sadece eğlenceli değil, aynı zamanda zihinsel olarak da zorlayıcı, sosyal olarak etkileşimli ve yenilikçi oyunlar sunmak istiyoruz” dedi. Emre Ulusoy, “Quiz Crush sadece bir başlangıç. Yolculuğumuz boyunca oyun tutkunlarına dünyada ilk kez yaşanacak deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

Şirket, Türkiye’deki başarılı gelişmelerin ardından şimdi de ABD pazarına girmeye hazırlanıyor.

  • Şirket geçmişi: Yapay zeka odaklı oyun deneyimleriyle tanınan NBL Games, tohum yatırım turunu tamamladı ve şimdi operasyonlarını ABD’ye genişletmeye hazırlanıyor.
  • Başarılı Oyun: Şirketin yapay zeka destekli çok oyunculu sosyal bilgi yarışmalarına ve kelime yarışmalarına odaklanan amiral gemisi oyunu ‘Quiz Crush’, oyun sektöründe dikkat çekti.
  • Yatırımcı: Tohum yatırım turuna Heaventures, Abidin Gülmüş, Nedim Özkan, Tolga Camadan, Kerim Dumanlı, Savaş Keleş ve Cengiz Zabcı’nın da aralarında bulunduğu çeşitli yatırımcılar destek verdi.
  • Değerleme: Şirket, ilk yatırım turunda 150 milyon Türk Lirası’nın üzerinde bir değerleme elde ederek, yenilikçi oyun yaklaşımındaki potansiyeli ve ilgiyi ortaya koydu.

Kurucu ortaklar Erdem Yurdanur ve Emre Ulusoy, oyunculara sadece eğlenceli değil, aynı zamanda entelektüel açıdan teşvik edici ve çığır açan oyun deneyimleri sunma konusundaki kararlılıklarını ifade ediyor.

Dinamik ve rekabetçi ABD oyun pazarına giren NBL Games’in gelişen yolculuğu için bizi izlemeye devam edin.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu İle Hayal Kırıklığı

Fenerbahçe'nin Erzurumspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı goller dikkat çekti. Taraftar, milli oyuncunun performansından dolayı tepki gösterdi.

Kadın Zorla Tutulduğu Evden Kurtarıldı

Erzurum'da, B.K. isimli genç kadın, aynı evde yaşadığı erkeğin zorla tutulduğunu bildirerek polisten yardım istedi. Ekipler, kadını başarıyla kurtardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’dan Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Domenico Tedesco, Erzurumspor karşılaşmasından sonra oyuncularının gösterdiği performansı değerlendirerek eleştirilerde bulundu.