Türkiye’nin Doğalgaz Tüketim Tahmini Açıklandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Türkiye’nin bu yıl için doğalgaz tüketim beklentisini 58 milyar 511 milyon 978 bin 267 standart metreküp olarak belirledi. Bu konuya ilişkin kamuoyuna duyurulan kurul kararı, resmi yayın organında yer aldı. Yapılan açıklamaya göre, 2026 yılı için de aynı miktarda doğalgaz tüketim tahmini yapılması karara bağlandı. Hesaplamalarda, doğalgazın metreküp başına 9 bin 155 kilokalori üst ısıl değeri esas alındığı belirtildi.

BOTAŞ YATIRIM TUTARI GÜNCELLENDİ

Diğer yandan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun bir başka kararı ile Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin doğal gaz iletim şebekesi yatırım programıyla ilgili revizyon yapılması gerektiği bildirildi. Revize edilen toplam yatırım tutarı, önceden belirlenen 20 milyar 593 milyon 826 bin 500 lira yerine, 16 milyar 324 milyon 498 bin 500 lira olarak güncellendi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

YouTube’un Ücretsiz Arka Plan Oynatma Özelliği Kaldırıldı

YouTube, kullanıcıların ekran kilidi açık olmasa da müzik dinlemelerini sağlayan ücretsiz özelliği sonlandırdı. Milyonlarca kullanıcı bu değişiklikle karşı karşıya kaldı.

Milli Savaş Uçağı Kaan Mayıs Ayında Uçacak

Milli savaş uçağı KAAN'ın test prototipi mayıs ayında ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yetkililer, 2029'da ilk teslimat hedefi bulunduğunu açıkladı.

Pendik’te Denize Atık Su Bırakılması Tepki Topladı

Pendik'te denizden iki noktaya atık su boşaltıldığı öne sürüldü. Yerel halk, artan kirlilik ve kötü kokulardan rahatsız olarak yetkililerden acil müdahale talep ediyor.

Kahramanmaraş Depremlerinde Yeni Sismik Tehditler Belirliyor

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat depremlerinin enerjisini boşalttığı faylarda zamanla yeni deprem riski oluşabileceğini belirtti.

Ankara’da Dokuz Eğlence Mekanında Fuhuş Soruşturması Başladı

Ankara'daki dokuz eğlence mekanında fuhuş operasyonu düzenlendi. Şüphelilerden birinin beş ayda 179 milyon liralık hesap hareketi tespit edildi. Çiçekçi olarak çalışan birinin hesabı da incelendi.