Ugandalı General Kainerugaba Türkiye’yi Yeniden Hedef Aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türkiye ile ilgili hedef alıcı açıklamalarına bir yenisini ekledi. Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni’nin oğlu olan General Kainerugaba, Türk firmalarının üstlendiği büyük demiryolu projesinin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞLAR

Kainerugaba, Türkiye’ye yönelik isyan eden ilk sözleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Daha önce Türkiye’den 1 milyar dolar tazminat talep eden General, “Türkiye’nin en güzel kadınıyla evlenmek istediğini” sosyal medya platformunda açıklamıştı. Bu ifadeleri, Türk halkında büyük bir tepkiye neden olmuş ve kendisine sunulan baskılar sonucu bazı paylaşımlarını kaldırmak zorunda kalmıştı.

Kainerugaba, son olarak Doğu Afrika’nın en önemli ulaşım projelerinden Hızlı Tren (SGR) projesini hedef alarak Türk inşaat şirketine açıkça saldırıda bulundu. Sosyal medyada babası Museveni’ye (“Mzee”) hitaben şu sözleri paylaştı: “Mzee ile konuşacağım, SGR için Türk şirketiyle olan sözleşmemizi iptal edeceğiz. Daha az paraya daha iyi iş çıkaracak birçok Çinli şirketim var.”

DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER İLE TEHDİTLER ARASINDA ÇATIŞMA

Kriz, Kainerugaba’nın açıklamalarının zamanlaması dolayısıyla daha da dikkat çekici hale geldi. General bu tehditleri dile getirirken, Uganda Dışişleri Bakanı Jeje Odongo Türkiye’de ikili ilişkileri geliştirmek ve diplomatik bağları yeniden tesis etmek için görüşmelerde bulunmaktaydı. Antalya Diplomasi Forumu 2026 çerçevesinde Türkiye’de bulunan Bakan Odongo’nun girişimleri, Kainerugaba’nın “sosyal medya üzerinden yürüttüğü diplomasi” ile gölgelenmiş oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gençlerbirliği’nde Volkan Demirel İsyanı Büyüyor

Gençlerbirliği, Süper Lig'deki kritik maçında Galatasaray'a 2-1 yenilirken, taraftarlar teknik direktör Volkan Demirel'e yoğun protestolarda bulundu.

Ankara’da Yunus Akgün’le Galatasaray Fırtınası Esti

Ankara'da oynanan maçta, Yunus Akgün, ilk yarıda 1 gol ve 1 asist yaparak Galatasaray'ın galibiyetinde önemli rol oynadı.

Bursaspor 1. Lig’e Yükselerek Şampiyonluk Sevinci Yaşadı

Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta Somaspor'u 5-1 yenerek 1. Lig'e yükselmeyi başardı. Bu galibiyetle hedeflerine ulaşmış oldu.

Türklerden Liberland Başvurusunda Heyecan Dalgası

Liberland Cumhurbaşkanı Vit Jedlicka, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Türkiye'den 80 bin kişinin vatandaşlık başvurusu yaptığını ve ülkenin kapasitesinin 100 bin kişi olduğunu duyurdu.

Fırat Tanış’ın Delikanlı Dizisinden Ayrılması Gündeme Geldi

Mert Ramazan Demir ile Melis Sezen'in yer aldığı Delikanlı dizisinde, Fırat Tanış'ın canlandırdığı "Miran" karakterinin diziden çıkarıldığı bildirildi.