Washington Post Personelinin Üçte Birini İşten Çıkartıyor

ABD’NİN KÖKLÜ GAZETESİNDE CİDDİ KESİNTİLER

Washington Post’un haber merkezinde gerçekleştirilecek kesintilere dair bilgiler doğrulandı. Son zamanlarda mali sıkıntılar yaşadığı belirtilen bu medya kuruluşunda, maliyetleri azaltmak amacıyla işten çıkarmalar yapılacağının bilgisini genel yayın yönetmeni Matt Murray, çalışanlara duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, tüm departmanlar etkilenecek ve toplam personelin üçte biri işten çıkarılacak.

GAZETENİN TARİHİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Şu an itibariyle Washington Post’ta yaklaşık 800 çalışanın bulunduğu bilgisi mevcut. Washington Post Sendikası, gerçekleştirilen bu düzenlemelerle gazetenin son üç yılda toplamda yaklaşık 400 kişinin işine son verildiğini aktardı.

BEZOS’UN SATIN ALIMIYLA BÜYÜME DÖNEMİ

150 yıllık geçmişe sahip olan gazete, milyarder Jeff Bezos tarafından 2013 yılında 250 milyon dolara satın alındıktan sonra on yıl boyunca bir büyüme ve iyimserlik dönemini geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl, Bezos, İngiliz gazeteci Will Lewis’i CEO olarak görevlendirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Can Kaybı 72 Bin 49’a Ulaştı

Ekim 2023'ten beri devam eden İsrail saldırıları sonrası Gazze'deki ölü sayısı, son olarak enkazdan çıkarılan 4 kişi ile birlikte 72.049'a yükseldi.

Madagaskar’da Fırtına Felaketi Ağırlığını Hissettiriyor

Madagaskar'da etkili olan Gezani tropikal siklonu nedeniyle ölü sayısı 31'e, yaralı sayısı ise 36'ya ulaştı. Devastasyon sürüyor, yardım çalışmalarına hız verildi.

Bitlis’te Kar Yağışı Nedeniyle 62 Köy Yolu Kapandı

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle hayat zorlaştı; merkezde kar kalınlığı 15 santimetre, yüksek bölgelerde ise 35 santimetreye çıktı ve 62 köy yolu kapandı.

YÖK Diş Hekimliği Eğitiminde Yeni Dönem Başlatıyor

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı ile eşleşen yüksek lisans ve doktora programları sonlandırılacak. Uzmanlık dallarında değişiklik yaşanacak.

MSB Haftalık Toplantısında Önemli Gelişmeler Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı, Endonezya'ya askeri gemi satışıyla ilgili kesin bir anlaşmanın mevcut olmadığını duyurdu.