Yargıtay’dan Şule Çet davası için karar

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin davada Yargıtay kararını duyurdu. Yargıtay, 2 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.

Şüpheli ölümüyle Türkiye gündemine oturan üniversitesi öğrencisi Şule Çet davasındaki sanıkların cezası kesinleşti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin davada sanık Çağatay Aksu’ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis ile sanık Berk Akand’a verilen 18 yıl 9 ay hapis cezalarını onadı.

Daire, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinin 4 Aralık 2019’daki hükmüne ilişkin temyiz incelemesini tamamladı.

Buna göre, sanık Çağatay Aksu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet, “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından da toplam 12 yıl 6 ay hapis cezaları onandı. Aksu’nun işlediği suçlara yardım ettiği belirtilen sanık Berk Akand hakkındaki 18 yıl 9 ay hapis cezasının da onanması kararlaştırıldı.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de, Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında dava açılmıştı.

“Kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarının yöneltildiği sanıklar Aksu ve Akand, ilk defa 6 Şubat 2019’da hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları reddetmişti.

Davanın 20 Kasım 2019’da görülen duruşmasında Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin görüşünü açıklamış, Aksu’nun üzerine atılı suçlardan müebbet hapis ve 39 yıla, Akand’ın ise Aksu’nun eylemlerine yardım ettiği gerekçesiyle 31 yıla kadar hapse mahkum edilmesini talep etmişti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

6 Şubat Depremlerinin 3. Yıl Dönümü Anılıyor

Türkiye, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinin derde yıl dönümünde derin bir acı yaşıyor. Kaybedilenlerin anısı taze, iyileştirme çabaları ise hızla sürüyor.

Kocaelispor Taraftarı Tribünden Düşerek Hayatını Kaybetti

Kocaelispor, Beşiktaş ile oynanan maçta tribünden düşen Harda Kaçmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fenerbahçe’de Kerem Aktürkoğlu İle Hayal Kırıklığı

Fenerbahçe'nin Erzurumspor ile oynadığı maçta Kerem Aktürkoğlu'nun kaçırdığı goller dikkat çekti. Taraftar, milli oyuncunun performansından dolayı tepki gösterdi.

Kadın Zorla Tutulduğu Evden Kurtarıldı

Erzurum'da, B.K. isimli genç kadın, aynı evde yaşadığı erkeğin zorla tutulduğunu bildirerek polisten yardım istedi. Ekipler, kadını başarıyla kurtardı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco’dan Maç Yorumu

Fenerbahçe'nin teknik sorumlusu Domenico Tedesco, Erzurumspor karşılaşmasından sonra oyuncularının gösterdiği performansı değerlendirerek eleştirilerde bulundu.