ADALET TALEBİ SOKAKTA GÜNDEME GELİYOR
İstanbul Kadıköy’de geçen yıl bit pazarına giden 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili dava süreci devam ediyor. Annesi Yasemin Minguzzi, adalet talebini sokakta dile getirdi. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar Minguzzi’nin oğlu Mattia’nın öldürülmesiyle açılan davada, 18 yaşından küçük iki sanık hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme” suçlamasıyla 24’er yıl hapis cezası isteniyor. Dördüncü kez hâkim karşısına çıkan sanıkların yargılanması, Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Mahkeme heyeti, bazı tanıkların duruşmaya katılmadığı için zorla getirilmelerine karar vererek duruşmayı 2 Ekim’e erteledi. Önceki duruşmada da reddi hakim talebi kabul edilmiş, mahkeme heyeti davadan çekilmişti.
TEHDİT EDİLDİKLERİNİ AÇIKÇA BELİRTTİ
Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan sanıklar B.B. ve U.B. ile birlikte Mattia’nın anne ve babası Yasemin ile Andrea Minguzzi de salonda hazır bulundu. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, daha önce kendilerine ve ailelerine gönderilen tehdit mesajlarını kamuoyuyla paylaştı. Epözdemir, “Bize bir şey olursa bunun hesabını kim verecek?” diye sordu. Minguzzi ailesini tehdit edenlerin oldukça tehlikeli bir suç örgütüyle ilişkili olduğu iddia edildi.
OTURMA EYLEMİ DÜZENLENDİ
Davanın duruşmaları sürerken Yasemin Minguzzi, Bakırköy Meydanı’nda bir oturma eylemi gerçekleştirdi. Duygusal bir konuşma yapan Minguzzi, adalet mücadelesinin karşılık bulmamasına karşı büyük bir tepki göstererek, “Ben 6 ay oldu. 6 ay önce yine bu Bakırköy meydanındaydım. Bağıra bağıra ‘Ben bir şeytan değil, bir melek dünyaya getirdim’ dedim. Ama görüyorum ki hiçbir şekilde hiçbir değişiklik, yeni bir karar çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYA DESTEĞİ YETERSİZ
Topluma seslenen Yasemin Minguzzi, sosyal medya aracılığıyla aldığı desteğin adliyeye yansımasını eleştirdi. “Sadece uğraşıyoruz, yapıyoruz. Lütfen yani sadece böyle birini çekip de sosyal medyada paylaşmasınlar. Ben adliyede çok az kişi görüyorum. Niye çok az kişi var?” dedi.
ÖLÜM TEHDİTLERİYLE YÜZ YÜZE
Minguzzi, konuşmasında sürekli ölüm tehditleri aldığını belirtirken, “Ölüm tehditleri alıyorum. Her gün ölüm tehditleri. Benim burada olmam bile risk. Ama kesinlikle korkmuyorum.” diyerek kararlılığını ifade etti. Çocukların katledilmeye devam ettiğini ve Suça Sürüklenen Çocuklar ile ilgili düzenlemelerde herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirterek, “Hâlâ çocuklar öldürülüyor ve neden yasa değişmiyor?” diye isyan etti. Mücadelesini sürdürmeyi ve toplumdan destek beklediğini vurgulayan Yasemin Minguzzi, “Ben sizin çocuklarınız için mücadele ediyorum! Lütfen yeter artık.” diyerek topluma seslendi.
then "Add to Home Screen"