Yenilenebilir Enerji Anlaşmasıyla 2 Bin Megavat Kapasite Geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yenilenebilir enerji alanında geniş kapsamlı bir iş birliği gerçekleştirildiğini bildirdi. Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Bakan Bayraktar, bu anlaşma çerçevesinde Sivas ve Karaman illerinde büyük ölçekli güneş enerjisi santralleri inşa edileceğini duyurdu. Bayraktar, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman Al-Suud ile “Yenilenebilir Enerji Santrali Projelerine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşma” imzaladıklarını aktardı. Anlaşmanın, Türkiye’nin enerji alanındaki en önemli doğrudan yabancı yatırımlardan biri olması bekleniyor.

SİVAS VE KARAMAN’DA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ

Planlamalar doğrultusunda, Türkiye genelinde toplam 5 bin megavat gücünde güneş ve rüzgâr santrali yapılması hedefleniyor. İlk aşamada ise Sivas ve Karaman’da 2 bin megavat kapasiteli güneş enerjisi santrallerinin inşası kararlaştırıldı. Projelerin maliyetinin yaklaşık 2 milyar dolar olacağı bildirilmekte. Santrallerin tamamının dış finansmanla yapılacağı ve uluslararası finans kuruluşlarının projelere kredi desteği sağlayacağı ifade edildi.

YERLİLİK ORANI Hedefİ

Yeni tesislerde yüzde 50 yerlilik oranı hedeflenirken, bunun Türkiye’nin elektrik ekipmanları ve hizmet sektörüne önemli katkı sağlayacağı vurgulandı. Ayrıca, Bakan Bayraktar, bu projeler sayesinde 2,1 milyon hanenin elektrik ihtiyacının karşılanacağını belirterek, anlaşmanın Türkiye’nin 2035 yılına dek 120 bin megavat güneş ve rüzgâr kurulu güce ulaşma hedefinin gerçekleştirilmesinde kritik bir adım olduğunun altını çizdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye Sert Eleştiriler Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası düzende köklü değişimler yaşandığını ve Türkiye'nin önemli bir rol üstlendiğini vurguladı, ülkenin gündem belirleme konusundaki etkisini öne çıkardı.

İstanbul’da Toplu Ulaşım Ücretlerinde Yüzde 20 Zam Önerisi

İstanbul'da toplu ulaşım araçları, taksi ve okul servislerine yüzde 20 zam önerildi. Tam bilet fiyatı 42 TL, aylık abonman ücreti ise 3.298 TL olması planlanıyor.

Mercedes-Benz 2025 Kârı Beklentilerin Altında Kaldı

Mercedes-Benz, 2025 yılına ait faaliyet kârında yüzde 57'lik düşüş bildirdi. Şirketin sonuçları, Çin’deki rekabet, gümrük tarifeleri ve döviz kurlarından olumsuz etkilendi.

Gümüş Fiyatlarında 2026 İçin Güçlü Artış Bekleniyor

J.P. Morgan, 2026 yılı için gümüş fiyatlarının ons başına ortalama 81 dolara ulaşarak güçlü bir yükseliş yaşayacağını öngörüyor.

2025 Yılında Şikayet Var Verileri Yayınlandı

2025'te 2,8 milyon başvuruyla şikayet sayısı arttı; e-ticaret, finans ve iletişim sektörleri ön planda. Dolandırıcılıkla ilgili şikayetler 40 bini geçti, fatura zamları ise en büyük şikayet konusu oldu.