Güven sızan belgeler için tarih verdi

YSK Başkanı Sadi Güven, internette yayınlanan kimlik bilgileri ile ilgili olarak inceleme yaptıklarını belirterek, "Verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu görülmüştür" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 46 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internete yüklenmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. YSK Başkanı, internet sitelerinden yaptıkları araştırma sonucunda elde ettikleri bilgiler ile siyasi partilere cduysjldus veri tabanının uyuştuğunu söşledi.

Güven, "Mühendislerimiz incelemeleri yaptılar, bizdeki kayıtlarla bire bir uyumlu olmasına rağmen bizim sistemimizden herhangi bir sızma yoktur. Sızma, hemen hemen de imkansız derecede güçtür. Çok güçlü şekilde sistemi koruyoruz" diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu konuda bilgi talebinde bulunduğunu ve bu talepten önce kendilerinin belgelerin doğru olup olmadığını, nereden sızdığını ve kendi verdikleri listelerden kamuoyuna aktarılan bilgiler olup olmadığını incelediklerini ifade eden Güven şunları söyledi:

"İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu görülmüştür. O dönemde listeleri kimlerin aldığı bizde var ama kim sızdırmıştır, bu yargının bilebileceği bir şey." 

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ela Rümeysa Cebeci’ye TMSF Tarafından İstihdam Sonrası Fesih

TMSF’nin Habertürk’teki görevine son verdiği öne sürülen Ela Rümeysa Cebeci'nin likit uyuşturucu kullanımı ve Cem Yılmaz'a gönderdiği bir video gündeme geldi.

Estonya Vekilleri Kriz Yaşadı Alkol Sorunu Başgösterdi

Estonya milletvekillerinin Hindistan seyahati, Dalay Lama ile görüşmeden önce yaşanan alkol sorunu nedeniyle diplomatik bir krizle sonuçlandı. Olay, uluslararası ilişkileri etkileyen bir skandal haline geldi.

Trabzonspor: İç Sahada 217 Gün Mağlup Olmadı

Trabzonspor, Süper Lig'deki tek iç saha kaybını geçen sezon Galatasaray karşısında 2-0'lık skorla elde etti. Maç, 10 Mayıs'ta oynandı.

Kamboçya Tayland Sınır Geçişleri Askıya Alındı

Kamboçya, Tayland ile yaşanan artan çatışmalar üzerine güvenlik önlemleri alarak sınır geçişlerini durdurdu. İki ülke arasında savaş riski yükseliyor.

Endonezya’da Sel Ve Toprak Kaymaları Felaketi Yaşanıyor

Sumatra Adası'ndaki yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında ölü sayısının 1000'i aştığı rapor ediliyor.