Zeydan Karalar ve 5 Kişinin Tahliyesine İtiraz Reddi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar ile 5 kişinin tahliye edilmesine yönelik savcılığın yaptığı itiraz, mahkeme tarafından reddedildi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Suç örgütü davası kapsamında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında geçtiğimiz günlerde bir mahkeme tahliye kararı vermişti. Kararın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulunmuştu. Yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararının gerekçesini “yerinde bularak” itirazın reddine hükmetti. Bu karar doğrultusunda tahliyesi kesinleşen diğer 5 kişi ise Mehmet Ataş, Ali Fırat Baycan, Cem Alper Akyüz, Mert Çelik ve Müzeyyen Karakaş olarak belirlendi.

TAHİL NEDENİYLE İTİRAZ EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında tahliye kararı verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte 5 kişinin tahliye kararlarına itirazda bulunmuştu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Hürmüz Boğazı’nda Savaşın Etkileri Artarak Devam Ediyor

Hürmüz Boğazı'nda İran'ın mayın tehdidi altında, ABD Donanması bölgedeki coğrafi kısıtlamalar nedeniyle etkin hareket edemiyor. Bu durum, bölgedeki güvenlik endişelerini artırıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İftar Programında Barış Vurgusu Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'daki savaşla ilgili Türkiye'nin barış yanlısı tutumunu vurgulayarak diplomatik çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

İsviçre Tahran Büyükelçiliğini Geçici Olarak Kapatma Kararı Aldı

İsviçre, İran'ın başkenti Tahran'daki büyükelçiliğini, ABD ve İsrail'in saldırıları nedeniyle güvenlik endişeleriyle geçici olarak kapatma kararı aldı.

ABD’deki Dava Süreci Uzlaşmayla Sonuçlandı

Halkbank, 2019'dan bu yana süregelen ABD ceza davasının uzlaşmayla çözülmesi için anlaşmanın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Hark Adası Petrol İhracatında Stratejik Hedef

ABD'nin İran'a yönelik saldırılarının odak noktası, ülkenin petrol gelirlerinin büyük bölümünü elde ettiği Hark Adası olduğu iddia ediliyor.