Katılımcılar Balıkları Yakalamak İçin Geldi

KULAKSIZLAR BARAJI’NDA SOMON ÇİFTLİĞİ KAFESİ YIRTILDI

Kastamonu’nun Devrekani ilçesindeki Kulaksızlar Barajı’nda bir somon çiftliğine ait kafes yırtılması sonucunda binlerce balık baraj göletine yayıldı. Bu durumu öğrenen vatandaşlar, oltalarını alarak baraja yöneldi.

VATANDAŞLAR BALIK YAKALAMAK İÇİN BARAJDA

1993 yılında Kastamonu’nun Devrekani ile Taşköprü ilçeleri arasında sulama amacıyla inşa edilen Kulaksızlar Barajı’nda, Türk somonu üreten bir firmaya ait kafeslerdeki yırtılma binlerce somonun baraj göletine dağılmasına neden oldu. Haberi duyan vatandaşlar, oltalarını alarak baraja akın etti. Kastamonu’nun Merkez ve Taşköprü ilçelerinin yanı sıra, çevre ilçelerden ve il dışından gelen amatör balıkçılar, yakaladıkları balıkları evlerine götürdü. Bu balık avı sayesinde hem eğlencenin tadını çıkardılar hem de yurt dışına ihraç edilen somonların tadına bakma fırsatı buldular.

BALIKÇILARIN GÖRÜŞLERİ

Hüseyin Okudan, “Kafeslerin patladığını duyduk, biz de baraja gelip nasiplenelim istedik. Gayet güzel oluyor, güzel geçiyor, balık da var. Herkese rast gele diyoruz” diyerek barajdaki balık tutma deneyimini paylaştı. Yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan Mustafa Cebeci ise, “Amatör balıkçı olarak halen devam ediyoruz. Şu anda alabalık tutuyoruz. Gayet de verimli geçiyor. Balıkların kafesten kaçtığını duyduk, normalde bizler bu baraja sazan tutmak için geliyorduk. Bugün de alabalık tutmak için geldik. Hatta il dışından balık tutmak için baraja gelenler bile var” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ

Kahramanmaraş’ta Hırsızlık Şüphelileri Tutuklandı

Kahramanmaraş'ta bağ evinden hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle yakalanan 3 kişi, 7 farklı hırsızlık olayına karıştıkları anlaşılınca mahkemece tutuklandı.

Nehir Erdoğan, “Yabancı Damat” ile tanındı

Uzun zamandır ekranlardan uzak kalan Nehir Erdoğan, sosyal medyada bir gönderi paylaştı. Gelen "Yaşlanmışsın" eleştirisine ise "Çok mutluyum" şeklinde yanıt vererek olgunluğunu gösterdi.

Daha Fazlası!