Muğla’dan Ankara’ya Gelen Muhtarlar Memnun

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDEN ANKARA’YA GELEN MUHTARLAR VE ENERJİ İŞÇİLERİ, KANUN TEKLİFİNİN KABULÜNDEN MEMNUN

Muğla’nın Milas ilçesinden Ankara’ya giden muhtarlar ve enerji işçileri, enerji ve maden alanlarına dair düzenlemeler içeren kanun teklifinin ilk 11 maddesinin TBMM Genel Kurulunda onaylanmasından dolayı memnuniyet duyuyor. Muhtarlar ve işçiler, TBMM Genel Kurulunda görüşülen ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk 11 maddesinin kabulü sonrasında Meclis önünde bir araya geldi.

MUHTARLARDAN AÇIKLAMA

Milaslı muhtarlar adına konuşan Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Dursun Uysal, bu yasanın bölge halkı açısından önemli kazanımlar sunduğunu belirtiyor. Uysal, “Taşınan zeytin ağacının iki katı kadar zeytin ağacı dikilecek olması bölge insanı için büyük kazanç. Bu, zeytin varlığımızı büyütmek için bir fırsat” diyor. Aynı zamanda, düzenlemeyle birlikte kiralama süresinin 20 yıl olarak belirlendiğini ve sonrasında 10’ar yıllık uzatmalar yapılacağını hatırlatan Uysal, “Köylünün ekonomik gelişimine katkı sağlayan bir gelişme. Bugün burada teşekkür etmek için bulunuyoruz. Bu sürecin başından beri söylediklerimizin dikkate alınması değerli” ifadesini kullanıyor. Uysal, Milas’ta hem madenin hem de zeytinin yaşaması gerektiğini, bunun için planlı ve adaletli bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

İŞÇİLERİN YORUMU

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yasanın yalnızca işçi haklarını değil, Türkiye ekonomisini de güçlendirecek bir çerçeve sunduğunu belirtiyor. Erçelik, “Bu karar alın teriyle yazıldı. Yerli kömür çıkarılmazsa santraller durur, işsizlik başlar. Bu sadece işçinin değil, ülkenin de kaybı olurdu. Şimdi ise yerli üretim desteklenecek, dışa bağımlılık azalacak. Bu karar, vatandaşın cebine de ülke bütçesine de nefes olacak” açıklamasında bulunuyor. Ayrıca, zeytin dikim zorunluluğu, uzun vadeli kira hakkı ve üreticilere sağlanan desteklerin, bölgedeki zeytin varlığının artmasına ve bölge insanı için de zenginlik sağlayacağına inandığını ifade ediyor.

ÖNEMLİ

Aydın’da Minibüs ve Otomobil Çarpıştı

Aydın'ın Efeler ilçesinde minibüs ve otomobilin çarpışması sonucu 11 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Fenerbahçe, Benfica’ya Veda Etti

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, Benfica ile oynanan maçın ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda rakiplerinin üstün olduğunu ve ikinci yarıda daha iyi oynadıklarını ancak bunun galibiyet için yeterli olmadığını ifade etti.

Daha Fazlası!