ARILAR İÇİN SU NOKTALARI KURULUYOR
Muğla’nın Fethiye ilçesinde kırsal alanlarda “Arı İçme Suyu Noktası” oluşturma çalışmaları başlıyor. Fethiye Belediyesi, arıların yaz mevsiminde suya erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir proje geliştirdi. Projenin tanıtımı için belediyede özel bir tören düzenlendi.
BELEDİYE BAŞKANI KARACA’NIN AÇIKLAMALARI
Törende konuşan Belediye Başkanı Alim Karaca, sürdürülebilir tarım çalışmaları çerçevesinde sık sık üreticilerle bir araya geldiklerini aktardı. Arıcıların talepleri doğrultusunda bu içme suyu noktalarını kurma projesini hazırladıklarını ifade eden Karaca, projenin ilk aşamasında bölgeye 5 adet su tankı kurulacağını duyurdu.
PROJENİN ÖNEMİ VE DESTEKLER
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Yılmaz Kaya ise, Türkiye’deki yerel yönetimler arasında bu projenin ilk uygulama olduğunu belirterek, Karaca’ya teşekkür etti. Törene ayrıca, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, mahalle muhtarları, birim amirleri ve arıcılar da katıldı.