Solana CEO’su Kripto Tartışma Başlattı

KRİPTO DÜNYASINDA TARTIŞMA BAŞLATAN AÇIKLAMALAR

Solana Labs’ın CEO’su Anatoly Yakovenko, X platformunda yaptığı açıklamalarla kripto dünyasında geniş yankı uyandırdı. Yakovenko, memecoinleri ve NFT’leri “dijital çöp” olarak değerlendirdi ve bu tokenların içsel değerleri olmadığını ileri sürdü. CEO’nun bu açıklamaları, Base yaratıcısı Jesse Pollak ile gerçekleştirdiği tartışma sırasında gündeme geldi. Bu iki lider arasındaki temel fikir ayrılığı, memecoinlerin ve NFT’lerin gerçek değerinin nereden geldiği noktasında yoğunlaştı.

DEĞER YAKLAŞIMLARI ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK

Yakovenko, memecoinlerin ve NFT’lerin değerinin piyasa odaklı fiyat keşfi aracılığıyla oluştuğunu savundu. Pollak ise bu görüşe karşın, bu dijital varlıkların kendisinde bir içsel değer bulunduğunu öne sürdü. Yakovenko, memecoinlerin olmadan Solana’nın mevcut konumunda olamayacağını kabul etmesine rağmen, Apple’ın gelirlerinin de oyunlar olmadan oldukça sınırlı kalacağını iddia etti.

SERT ELEŞTİRİLER GELİYOR

Kripto topluluğundan gelen geri dönüşler oldukça sert oldu. “Caps” kullanıcı adlı X kullanıcısı, Solana patronunu kullanıcı tabanıyla alay etmekle suçladı. Kripto yorumcusu Karbon, Yakovenko’nun tutumunu “çok daha tiksindirici” olarak nitelendirerek, liderin değersiz bulduğu tokenları sürekli olarak teşvik ettiğini ifade etti. Syndica verilerine göre, memecoinler haziran ayında Solana ağının merkezi olmayan uygulama gelirinin yüzde 62’sini oluşturdu. 2025’in ilk yarısında ise Solana’nın 1,6 milyar dolarlık gelirinin çoğunluğunun memecoin aktiviteleri tarafından yönlendirileceği öngörülüyor.

ÖNEMLİ

Talas’ta N.Z. pencereden düştü

Kayseri'nin Talas ilçesinde bir kadın, 14. kattaki evinden düşerek park halindeki arabanın üzerine hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

Bafra’da İki Grup Kavga Etti

Samsun'un Bafra ilçesinde iki grup arasında gerçekleşen kavgada 15 yaşındaki Bahattin Ü. bacağından, 14 yaşındaki Muhammed D. ise kolundan yaralandı. İkisi de hastaneye sevk edildi.

Daha Fazlası!